Az amerikai konyha emblematikus darabja az amerikai káposztasaláta, amelynek alapváltozata roppant olcsó, és kevés dolog szükségeltetik hozzá. Egy klasszikus coleslaw recept szerintünk mindig jól jön, úgyhogy ma ezzel kedveskedünk.
A coleslaw remekül illik grillezett vagy roston sült húsokhoz, de sült vagy rántott húsokhoz is tökéletesen passzol. Amerikában gyakran teszik a hamburgerbe is, itthon leginkább a hamburger mellé választhatjuk, mint köretet. Ezenkívül hidegtálakon is szuperül mutat, például pirítósra kenve is isteni.
A coleslaw recept egyéni ízlés szerint dúsítható, az alap összetevőkön kívül gazdagíthatjuk hagymával, reszelt almával, de ha ránk hallgattok ezt a mártást nem gondoljátok túl.
Mutatunk egy nálunk már bevált receptet, amellyel szerintünk igazán tökéletes a coleslaw.
Hozzávalók
- 1 fej káposzta
- 2 db sárgarépa
- 1/2 fej vöröshagyma
- só
- bors
- 2 dl tejföl
- 2 dl majonéz
- 2 ek mustár (cukor helyett)
- 1 ek méz
- 1 db citrom kifacsart leve
A megtisztított káposztát, sárgarépát és vöröshagymát lereszeljük vagy vékony csíkokra vágjuk. Egy nagyobb méretű tálba belehelyezzük a zöldségeket, megsózzuk, megborsozzuk őket ízlés szerint, és összekeverjük.
Egy másik tálban összekavarjuk a tejfölt, a majonézt és a mustárt. Megsózzuk, borsozzuk, ezután hozzákutyuljuk a mézet és a citromlevet.
Az öntetet összekeverjük a zöldségekkel, végül néhány órára a hűtőbe tesszük a salátát.