A sonkás, tejszínes tészták örök kedvencek, mindig van rá idő és kedvünk is, hogy elkészítsük. A tészta lehet penne, makaróni vagy spagetti is, mi most ez utóbbival tálaltuk. A tejszínes-sonkás spagetti gyors, laktató és finom, mi nem találunk benne semmi kivetnivalót!
Nálunk mindenki nagyon kedveli az extrán krémes tejszínes spagettit, a sonka pedig csak tovább dob az ízélményen.Egy nagyon kényelmesen összerakható ételről van szó, tartalmas és kiadós, így az is biztos, hogy nem leszünk tőle egyből éhesek.
Csőben is süthetjük, ha ahhoz van kedvünk, ilyenkor érdemes bőségese megszórni a tetejét sajttal, hogy kellően roppanóssá süssük a rakott tészta tetejét. Mi most nem a sütőben sült változatát készítettük, de a végeredmény szerintünk így is magáért beszél. Frissen vágott bazsalikommal tálalva lesz igazán olaszos a tejszínes-sonkás spagetti!
Hozzávalók
- 500 g penne
- 25 dkg sonka
- 25 dkg trappista sajt
- 4 dl főzőtejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj (vagy vaj)
- oregánó ízlés szerint
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Sós vizet felteszünk forrni, a tésztát kifőzzük.
Felkockázzuk a sonkát, kevés olívaolajon vagy vajon megpirítjuk.
Miután megpirult, felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk.
Egy két gerezd fokhagymát hozzápréselünk (ízlés szerint), majd oregánóval fűszerezzük.
Eközben lereszeljük a sajtot, majd mikor a szósz el kezd bugyogni, lassan hozzáadjuk a sajtot. Annyi sajtot adunk hozzá, amíg szép krémes nem lesz.
Ha kész a tészta, hozzáadjuk, összekeverjük, és kész is.
A maradék sajtot tálalásnál rászórjuk és frissen vágott bazsalikommal díszítsük! A tejszínes-sonkás penne remek választás, ha gyorsan kell valami, mi is gyakran készítjük!