Mindig szeretünk valami egyszerű finomságot összedobni az ebéd vagy a vacsora utánra. A gyümölcsrizs éppen ilyen, mutatjuk hogyan készítheted el.

Végy egy bögre rizst, tejet, fűszereket és már kész is van az isteni krémes gyümölcsrizs. Ráadásul, ha jó alapanyagokat használunk, és kevés cukrot, akkor sokkal kevésbé hizlaló édességet kapunk, mint a többség.

Egyszerű és mutatós desszert, ráadásul úgy díszítjük, ahogy csak szeretnénk. Ha mindenen kész, mentalevelet is tehetsz bele, igazán kellemes aromát ad majd neki, de a tetejére is teheted díszítésképpen! Fahéjjal megszórva pedig megkoronázhatjuk a mesterművet.

Ha meleg  van, ha hideg, egy bögre krémes gyümölcsrizs mindig jól fog esni.

 | Vájling.hu  - Az élet minden pillanatához

Minél több friss gyümölcsöt teszünk bele, annál finomabb lesz a gyümölcsrizs.

Hozzávalók

  • 2 dl víz
  • 20 dkg rizs
  • 5 dl tej
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 4 dl habtejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 3 ek cukor (kristály)
  • 20 dkg eper
  • 20 dkg szeder
  • 5 dkg vaj (vagy margarin)

 

A rizst átválogatjuk, megmossuk és 2 dl forrásban lévő vízbe dobjuk. Néha megkeverjük és addig főzzük, amíg a vizet fel nem szívja.

Hozzáöntjük a tejet, beletesszük a csipet sót és a vajat. Beleszórunk 2 csomag vaníliás cukrot és 3 evőkanál kristálycukrot. Lefedve 3-4 percig forraljuk, majd lekapcsoljuk a főzőlapot és fedő alatt, a gőzben hagyjuk megpuhulni.

A tejszínt 2 csomag vaníliás cukorral  habbá verjük, ha szükséges habfixálóval segíthetünk javítani az állagán.

A kihűlt tejberizsbe keverjük.

Kép forrása: youtube.com

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: