Bundáskenyeret mindenki evett már, de kóstoltátok-e már a sajttal-sonkával megspékelt variációt? A töltelék természetesen rád van bízva, a töltött bundáskenyér kis átalakítással ráadásul emeletes szendviccsé is átformálható.
A hagyományos bundáskenyér sokak listáján a legkedvencebb reggelik előkelő helyén szerepel. Nem is csoda, hiszen kevés hozzávalóból, olcsón, finom reggelit rittyenthetük, ráadásul a megmaradt, kicsit megszikkadt kenyérbe is új életet lehelhetünk, ha bundáskenyérként születik újjá. A még meleg bundáskenyérre is reszelhetünk sajtot, tálalhatunk mellé friss paradicsomos és paprikát.
Most a bundáskenyér deluxe változatát, a töltött bundáskenyeret mutatjuk meg Nektek. Ez egy feltúrbozott verzió, sajttal és sonkával spékeltük meg, és ezzel mennyei szintre emeltük a reggelizés élményét.
Hozzávalók 4 főre
- 8 szelet kenyér
- 4 szelet sonka
- 4 szelet sajt
- 3 db tojás
- 1 dl tej
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- olaj
A tojásokat üsd egy mélyebb tányérba vagy tálba. Villával verd fel habosra, öntsd hozzá a tejet, szórd meg sóval, borssal, és rakd bele a zúzott fokhagymát. Két kenyérszelet közé pakolj sonkát és sajtot, az így kapott szendvicseket vágd félbe. Arra ügyelj, hogy a kenyérből ne lógjon ki se a sonka, se a sajt. Forgasd meg a szendvicseket jól a tojásban. Kicsit maradhatnak is benne a kenyerek. Forró olajban mindkét oldalukat süsd aranybarnára. A fordításnál légy óvatos! Papírtörlőn csepegtesd le a felesleges olajat, és melegen tálald. Ha biztosra akarsz menni, a kenyereket tűzd meg fogvájóval!
Borítókép forrás: Youtube