Nagyon szeretjük a tojást, jöhet főtt, rántott, omlett vagy tükörtojás formájában is, de az Eggs Benedict-nek nincs párja.
Az Eggs Benedict egy olyan csodálatos reggeli, amelyet nekünk még nem sikerült felülmúlnunk. A titka a rétezésben rejlik, amely a következőkből épül fel: angol muffin, egy szelet pirított bacon, esetleg füstölt lazac, buggyantott tojás, aminek a tetejére hollandi mártás kerül.
Mi tagadás, ez nem egy könnyű, diétás reggeli, ráadásul muffint sütni sincs minden reggel időnk, de van egy jó hír: nyugodtan csinálhatjuk jófajta kovászos kenyérből is, hasonlóan ínycsiklandó lesz vele is. A hollandi mártást egyáltalán nem ördöngösség elkészíteni, de az biztos, hogy ez a szíve-lelke az Eggs Benedictnek, így semmiképpen ne felejtsük le róla.
Bár elsőre a buggyantott tojás és a hollandi elkészítése bonyolultnak hangzik egy reggelihez, – hétköznapokra azért mi sem ajánljuk – a hétvégéken, amikor akad 20 percünk, szívesen rittyentünk ilyen mennyei lakomát az asztalunkra.
Hozzávalók
- 2 darab zsemle/english muffin/kenyérszelet
- 2 szelet füstölt szalonna
- 2 darab tojás
- 2 evőkanál hollandi mártás
A tojásokat egyenként pohárba ütjük, majd forró vízbe dobva három perc alatt elkészítjük, kihalásszuk, félretesszük.
Egy forró serpenyőben ropogósra sütjük a szalonnát, majd a visszamaradt zsírban megpirítjuk a félbevágott muffinokat vagy zsömléket is.
A tányérra tesszük, ráfektetjük a szalonnát, erre óvatosan a tojást, majd meglocsoljuk mártással, amelynek receptét is találjátok.
Azonnal, langyosan tálaljuk.