A rakott cukkini egy imádnivaló egytálétel, amely nyáron sokkal jobban esik, mint a nehéz, zsíros ételek.

Egy ízletes rakott cukkini nagyon tápláló, tutira jóllakunk vele, ráadásul a zöldség és húsimádók is kedvüket lelik benne. Millió recept létezik a tökéletes rakott cukkinihez, de szerintünk akkor az igazi, ha belül szaftos, kívül pedig vastag, nyúlós sajtréteg fedi.

Nem szükséges lefóliázni a tepsit, ugyanis a cukkini elég levet ereszt, és talán még így roppanósabb is marad. Mivel nem túl karakteres ízvilágú zöldség, érdemes feldobni egy kis fokhagymával is, úgy még finomabb lesz a végeredmény.

Hozzávalók

  • 80 dkg cukkini
  • 50 dkg darált hús
  • 15 dkg trappista sajt
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 6 dl főzőtejszín
  • 1 vöröshagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors

A cukkinit mosd meg, és vágd vékony karikákra. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon pirítsd meg. Dobd rá a húst, és kevergesd fehéredésig, majd fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával, zúzott fokhagymával. Öntsd hozzá a tejszínt, és fedő alatt párold tíz percig.

Vajazz ki egy tűzálló tálat, majd béleld ki cukkinival, öntsd rá a tejszínes, húsos masszát. Fedd be a maradék zöldséggel, és reszeld a tetejére a kétféle sajtot. Előmelegített, 180 fokos sütőben süsd 25 percig. Amikor a sajt elolvad és megpirul, ki is veheted a sütőből.

Borítókép forrása: Mindmegette

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: