Ha szereted a hagyományos kókuszgolyót, de az egészséged is szem előtt tartod, akkor a vegán kókuszgolyó receptjét neked találták ki.

Vegánként nem könnyű – sőt talán a legnehezebb – a finom desszertek megtalálása. Természetesen megvehetjük a méregdrága, bolti késztermékeket is, de lássuk be, a házi süteményeknek nincs párja, és legalább tudjuk mi van bennük.

A kókuszgolyó igazi klasszikus finomság, ám létezik egészségesebb változata is. Nagyon könnyen elkészíthető, semmiféle bonyolult konyha hadműveletet nem igényel, ugyanis 10 perc alatt gyakorlatilag már a tányérodon pihenhetnek – természetesen a pihentetési időt leszámítva.

Ezúttal Kizs Bori receptjét hoztuk el, amely nekünk már bevált.

Hozzávalók

  • 50 g kókusztejpor
  • 1 dl víz
  • 5 ek zabpehely (illetve amennyit felvesz)
  • 1 közepes db banán
  • 2 csapott ek cukrozatlan Eléonore kakaópor 22-24%
  • 4 ek kókuszreszelék

Egy tálban keverjük ki csomómentesre a kókusztejport vízzel.

Adjunk hozzá egy jó érett banánt, az Eléonore kakaóport, a 2-3 evőkanál kókuszreszeléket, majd végül annyi zabpelyhet, amennyit felvesz a massza.

Keverjük jó alaposan össze, majd tegyük be a hűtőbe 2-3 órára pihenni.

Pihentetés után nedves kézzel formáljunk belőle csinos golyócskákat, majd hempergessük meg a maradék kókuszreszelékben.

Borítókép forrása: Tesco

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: