A tejszínes-garnélás spagetti tipikusan az az étel, amelyet munka után szívesen összedobunk, azért mert finom, kevés alapanyag kell hozzá és még gyorsan is elkészül.

A garnélás spagetti hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, minden bizonnyal azért is, mert egyre több szupermarketben gond nélkül szerezhetjük be az imádnivaló rákocskákat.

Bár temérdek variációja ismert, és bizonyára az olaszok is egészen másképpen készítik, nekünk valahogy mindig a tejszínes formában jött be a leginkább.

Tejszínes-garnélás spagetti | Vájling.hu  - Az élet minden pillanatához
Forrás Julias Album

Hozzávalók

A szószhoz
200 g garnélarák
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom (nagyobb)
0.25 dl bor (fehér, száraz)
2 evőkanál olívaolaj
1 dl főzőtejszín (15-20%-os)
6 db bazsalikomlevél – friss
2 csipet petrezselyemzöld
1 csipet só
1 csipet feketebors (őrölt)
A tésztához
150 g tészta – spagetti (száraz)
1 L víz
1 csipet só
2 evőkanál étolaj
A megtisztított vöröshagymát, fokhagymát és paradicsomot apróra vágjuk.
Felmelegítjük az olívaolajat és üvegesre pároljuk benne a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát is és fél perc alacsony lángon való párolás után felöntjük a fehérborral. A fokhagymával azért csak óvatosan, mert könnyen megéghet.
Pár perc után hozzáadjuk a rákot és a paradicsomot, majd a borban pároljuk őket körülbelül 10 percig.
Felaprítjuk a friss zöldfűszereket, majd hozzáadjuk a sűrűsödő szószhoz. Ha frisshez nem jutottunk, akkor marad a szárított fűszer.
Hozzáöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, 4-5 percig főzzük még a szószt, majd levesszük a tűzről.
A tésztát, a sós, olívaolajos vízben készre főzzük (10-15 perc), majd leszűrjük.
Összekeverhetjük a szószt a kifőtt tésztával, de külön is tálalhatjuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]
author avatar
Éva Benke
Hirdetés: