Ez a sütőtökkrémleves túl sok hozzávalót nem igényel, ám így is nagyon ízletes, és nem mellesleg még egészséges is. 

Bár szinte egész biztos, hogy mindenkinek megvan a jól bevált sütőtökkrémleves receptje, azért néha érdemes nyitottnak lenni az újdonságokra, ugyanis meglepően finom variációkkal találkozhatunk. Bár már sokszor elmondtuk, nem győzzük ismételni: a sütőtök az egyik legfinomabb őszi növény, amely azontúl, hogy számos formájában remekül felhasználható, még roppant egészséges is.

Mint ahogy azt sárga színe is mutatja, a sütőtök bővelkedik karotinoidokban, emellett pedig C-és B-vitaminokban is. Bár fűszerezés terén teljesen elengedhetjük a fantáziánkat, érdemes kipróbálni curry-vel, ugyanis igazán remek párost alkotnak együtt.

sütőtökkrémleves | Vájling.hu  - Az élet minden pillanatához
Forrás The Simple Veganista

Hozzávalók

800 g sütőtök
0.5 közepes db vöröshagyma
20 g vaj
2 dl főzőtejszín
1.3 l víz
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
curry por ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint

A sütőtököt megmossuk, kimagozzuk, meghámozzuk, és felkockázzuk.

A hagymát felkockázzuk, majd a felolvasztott vajon megpirítjuk. Utána sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Hozzáadjuk a felkockázott sütőtököt, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Addig főzzük, amíg a sütőtök meg nem puhul.

Ha megpuhult, a tűzhelyről levéve összeturmixoljuk, közben pedig hozzáadjuk a tejszínt. Ízesítjük szerecsendióval és curry porral.

A tűzhelyre visszatéve rottyantunk rajta még egyet, ízlés szerint ízesítünk még rajta.

[sc name=”facebook” ]
author avatar
Éva Benke
Hirdetés: