A rizskoch igazi őszi/téli finomság, amelyről a többségnek a suli konyhája jut az eszébe, pedig valójában sokkal több, mint egy sima menzakaja. 

Bár a tejberizs is finom, a rizskoch egy fokkal bonyolultabb fogás, ám még így sem igazán igényel komolyabb energiabefektetést. A suli menzáját idéző desszert otthon is könnyen kivitelezhető, és egy kis lekvárral igazán finom fogássá varázsolható.

A belül krémes, kívül pedig itt-ott megpirult rizskoch desszertként, de egy tartalmas leves után, önálló fogásként is megállja a helyét. Mutatjuk, hogyan készítheted el!

rizskoch | Vájling.hu  - Az élet minden pillanatához
Forrás Pinterest

Hozzávalók

  • 25 dkg rizs
  • 1 l tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 5 dkg vaj
  • 4 db tojás
  • 2.5 dl víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag 
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál citromhéj

 

A rizst alaposan megmossuk, majd annyi vízben, hogy éppen ellepje feltesszük főni. Adunk hozzá sót, vaníliás cukrot, majd amikor magába szívja a vizet, részletekben hozzáöntjük a tejet. Körülbelül 20 perc alatt puhára főzzük, közben többször megkevergetjük, nehogy leégjen. Ha kész lehúzzuk a a tűzről, és megvárjuk, amíg langyosra kihűl.

Ha mindez megtörtént hozzádolgozzuk a cukrot, a vajat, a tojássárgákat, a citrom levét és héját, majd óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjéből vert kemény habot. A masszát kiöntjük egy kivajazott, zsemlemorzsával megszórt jénai tálba, és előmelegített sütőben, 170 fokon megsütjük 30-35 perc alatt.

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: