Van az úgy, hogy sem időnk, sem energiánk nincs túlbonyolítani a dolgokat, na ilyenkor esik jól egy könnyed és egyszerű recept, amely puritánsága ellenére is finom, épp úgy, mint a répás szendvicskrém is.
Ha több időnk van reggel, imádunk mókolni a konyhában, és megadni a módját a napindító étkezésnek. Ám mint mindenki másnak, nekünk is akadnak rohanós reggeljeink, amikor nincs idő pepecselni, és a reggelit is alig-alig tudjuk bekapni indulás előtt.
Következő receptünk pont ezekre az alkalmakra való: a répás szendvicskrém nyugodtan elkészíthető már előtte való este, így csak annyi dolgunk lesz reggel, hogy jó alaposan megkenjük vele a kenyerünket. Pirítóssal készítve, és egy kis sajttal megspékelve még finomabb lesz!
Hozzávalók
- 30 dkg sárgarépa
- citromlé
- 2 dl joghurt
- 1 mk olívaolaj
- 1 csipet cukor (opcionális)
- só
A megtisztított répát lereszeljük, majd meglocsoljuk egy kevés citromlével és összekeverjük a joghurttal.
Hozzáadjuk az olívaolajat és a cukrot (ez utóbbi el is hagyható), majd ízlés szerint megsózzuk.
Kenyérre kenve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]