Egyre több szokás szivárog be külföldről, ilyenek például a Mikulásváró sütemények, melynek apropóján mutatunk egy isteni csokis keksz receptet.
A mikulásváró desszertek széles tárházából nem könnyű feladat kiválasztani a legfinomabbakat. Ha nálatok is felmerült, hogy milyen sütivel várjátok a Mikulást, akkor mutatunk egy szuper receptet, hogy ne legyen olyan nehéz a döntés.
A csokis keksz elkészítése nem nagy ördöngösség, de azért ne kapkodjuk el, ha igazán finom sütivel akarjuk várni a Nagyszakállút.
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 20 dkg étcsoki
- 14 dkg cukor
- 12 dkg vaj
- 1 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél teáskanál szódabikarbóna
- csipet só
A vajat fél perc alatt olvasszuk fel a mikróban, de ügyeljünk arra hogy ne forróra. Ha ez megvan a vajat keverjük habosra a cukorral. Adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a tojást.
A lisztet jó alaposan dolgozzuk össze a sóval és a szódabikarbónával, majd forgassuk a masszába.
A végén már nehezen tudjuk keverni, az állaga leginkább a gyurmáéra kell hajazzon. Végül tegyük hozzá a darabokra vágott csokit is.
A tésztából készítsünk kb. 12-16 darab golyót, melyet rendezzünk el egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra. Azt el ne felejtsük, hogy a kekszek sütés közben szépen elterülnek majd.
Toljuk előmelegített sütőbe, majd süssük meg a kekszeket 160 fokon körülbelül 12 perc alatt. Vigyázzunk, ha túl sokáig sütjük, akkor a tészta később nem fog megpuhulni.
Hagyjuk szépen a tepsiben kihűlni őket, mert könnyen törnek, és hidegen szedjük át a tányérokra.
[sc name=”facebook” ]