csokis-keksz
Forrás: Betty crocker

Egyre több szokás szivárog be külföldről, ilyenek például a Mikulásváró sütemények, melynek apropóján mutatunk egy isteni csokis keksz receptet. 

A mikulásváró desszertek széles tárházából nem könnyű feladat kiválasztani a legfinomabbakat. Ha nálatok is felmerült, hogy milyen sütivel várjátok a Mikulást, akkor mutatunk egy szuper receptet, hogy ne legyen olyan nehéz a döntés.

A csokis keksz elkészítése nem nagy ördöngösség, de azért ne kapkodjuk el, ha igazán finom sütivel akarjuk várni a Nagyszakállút.

csokis-keksz | Vájling.hu  - Az élet minden pillanatához
Forrás Joy Food Sunshine

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg étcsoki
  • 14 dkg cukor
  • 12 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • csipet só

 

A vajat fél perc alatt olvasszuk fel a mikróban, de ügyeljünk arra hogy ne forróra. Ha ez megvan a vajat keverjük habosra a cukorral. Adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a tojást.

A lisztet jó alaposan dolgozzuk össze a sóval és a szódabikarbónával, majd forgassuk a masszába.

A végén már nehezen tudjuk keverni, az állaga leginkább a gyurmáéra kell hajazzon. Végül tegyük hozzá a darabokra vágott csokit is.

A tésztából készítsünk kb. 12-16 darab golyót, melyet rendezzünk el egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra. Azt el ne felejtsük, hogy a kekszek sütés közben szépen elterülnek majd.

Toljuk előmelegített sütőbe, majd süssük meg a kekszeket 160 fokon körülbelül 12 perc alatt. Vigyázzunk, ha túl sokáig sütjük, akkor a tészta később nem fog megpuhulni.

Hagyjuk szépen a tepsiben kihűlni őket, mert könnyen törnek, és hidegen szedjük át a tányérokra.

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: