A narancsmártás remek kiegészítője az ünnepi asztalnak, mivel nem csak az édes sütikhez, de a sós sültekhez is kiváló.
Karácsony táján mindenki sokat tanakodik azon, mi lehetne az ünnepi menü, és mivel tudná picit feldobni a hagyományos ételeket. A narancsmártás pont ezekre az alkalmakra kínál megoldást, ugyanis remekül megy a sült húsokhoz, a kacsához például különösen.
Hozzávalók
- 3 narancs leve
- pecsenyelé és 0,5 dl bor
- 1 evőkanál cukor
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1/2 kávéskanál őrölt gyömbér
- 1 narancs héja vékony csíkra vágott héja
- só
A narancsszószhoz 3 narancs levét kifacsarjuk – a rostját nyugodtan benne hagyhatjuk.
1 evőkanál cukrot karamellizálunk, majd mehet bele a narancslé, 1 narancs héját zöldségpucolóval levágjuk, 1-2 mm-es csíkokra vágjuk és az is mehet a cukros narancslébe.
Ezután ízlés szerint fűszerezzük (őrölt fahéj, őröl gyömbér, só) a levet, majd kb. 1 dl pecsenyelevelet és fél dl bort öntünk hozzá, és lassú tűzön besűrítjük.
Félóra alatt kész is az isteni narancsmártás.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]