Olivier Roellinger
Fotó: BGE
Hirdetés:

Két év után ismét magyar győztese lett az Olivier Roellinger ifjúsági szakácsversenynek, ezúttal a BGE KVIK hallgatója, Erdélyi Flóra nyerte el az első helyezettnek járó elismerést. 

Az Olivier Roellinger nemzetközi szakácsverseny a koronavírus miatt rendhagyó módon online került megrendezésre, amelyben Erdélyi Flóra az első hely mellett a közönségdíjat is hazavihette. A versenyzők fenntartható termelésből származó hal, vagy más tengeri élőlény felhasználásával kétféle ételt készítettek el, amelyet egy decemberig elküldött, 3 perces videó formájában kellett prezentálni a zsűri előtt – tudhattuk meg a BGE oldaláról.

Olivier Roellinger
szuvidált makrélafilé, tintahal tintával színezett házi cannellonival, langyos céklasalátával, szívkagyló kocsonyával és fehérbor sabayonnal. Fotó: BGE

Flóra 2020 tavasza óta készült a megmérettetésre, és mivel az ő videója kapta a legtöbb like-ot is, az első helyezés mellett a közönségdíjat is elvihette. A beküldött videókban nem csak az ételeket kellett bemutatni a versenyzőknek, de azt is el kellett mondaniuk, hogy miért éppen az adott alapanyagot választották, emellett pedig azt is bizonyítaniuk kellett, hogy a fenntartható halászat hívei.

Olivier Roellinger
háziasszonyi étele pedig citrusos makrélavagdalt pisztáciás bundában, hagymás törtburgonya, narancsos párolt kelkáposztacsíkok és fokhagymás majonézmártás volt. Fotó: BGE

A világhírű francia séf nevével fémjelzett szakácsversenyt 2010-ben rendezték meg először, ám a járvány miatt 2020-ban csak online keretek között valósult meg, melynek témája a fenntartható fejlődés jegyében felhasználható tengeri halak és tenger gyümölcsei voltak. Az idei versenyen 6 nemzet összesen 17 képviselője, köztük 3 pincér mérte össze tudását.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház