Az almás pite-golyó a hagyományos almás pite újragondolt változata, amely amellett hogy nagyon finom, fele annyi időbe telik az elkészítése. 

A régmódi almás pite tipikusan az a sütemény, amire ha rágondolsz, egyből a szádban érzed az ízét, a kellemesen omlós tésztát és azt a bizonyos tölteléket… Bár a régimódi almás pite tényleg megunhatatlan, nem mindig van idő órákat a konyhában tüsténkedni, és pepecselni a sütéssel, különösen a hétköznapokban. Ilyenkor jön jól az almás pite-golyó receptje, amely maximális ízélmény nyújt minimális energiabefektetésel.

almás-pite-golyó | Vájling.hu  - Az élet minden pillanatához
Kókuszban meghempergetve is isteni Fotó Eat Little Bird

Hozzávalók

  • 2db alma
  • 1.5 tk fahéj
  • 2 ek citromlé
  • 8 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg darált keksz

 

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, a magházukat kivágjuk, majd egy nagyobb lyukú reszelő segítségével szépen lereszeljük.

A lereszelt almát egy kisebb lábasban a citromlével meglocsolva és a fahéjjal megszórva kb. 5 perc alatt megpároljuk.

Ha ez megvolt, hagyjuk az almát kihűlni, majd hozzáadjuk a cukrokat és annyi darált kekszet, hogy könnyű, de nem ragacsos masszát kapjunk.

Kisebb, diónyi méretű csinos golyókat formálunk belőle, melyeket még darált kekszben is megforgatunk. (Ha szeretjük a kókuszt, a keksz helyet abban hempergessük meg).

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: