Az avokádós tonhalsaláta egy könnyű ebéd és vacsora is lehet, ráadásul íziben elkészíthető, ha már kopog a szemünk az éhségtől. 

A salátákat gyakorta éri az a tévhit, hogy nem lehet velük jól lakni, ám az avokádós tonhalsaláta abszolút nem ilyen, köszönhetően a jó zsírsavakban gazdag avokádónak, amely kalóriákban sem szűkölködik.

Ehhez a recepthez egyaránt használhatunk olajban vagy saját levében úszkáló tonhalat is, előbbi esetében még tartalmasabb lesz.

avokádós-tonhalsaláta | Vájling.hu  - Az élet minden pillanatához
Fotó Clean Food Crush

Hozzávalók

  • 1 avokádó
  • 1 kis doboz koktélparadicsom (vagy 2-3 nagyobb paradicsom)
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1-2 szál újhagyma
  • 1 lime
  • 1 kanál édes chiliszósz
  • 1 doboz tonhalkonzerv
  • 2 főtt tojás
  • só, bors, kevés friss petrezselyem

 

Az újhagymát vékonyan felkarikázzuk vékonyan. A koktélparadicsomokat negyedekbe vágjuk, vagy a paradicsomokat apróra kockázzuk. A kaliforniai paprikát szintén apró kockákra vágjuk.

A zöldségeket alaposan összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és meglocsoljuk egy kevés édes chiliszósszal (ez keleti boltokban kapható és nagyon finom, érdemes kipróbálni). Ettől nem lesz csípős a salátánk, inkább csak egy kicsit pikáns.

A tonhalat lecsepegtetjük és hozzákeverjük a darabkákat a zöldségekhez.

Végül, de persze nem utolsósorban, az avokádót meghámozzuk, és meglocsoljuk egy lime kifacsart levével, majd mehet is a salátához.

Tojást is főzhetünk mellé, attól még laktatóbb lesz. Kevés friss petrezselyemmel (vagy ha szeretjük a koriandert, akkor mehet az is) megszórjuk, és máris tálaljuk, pirítóssal vagy kétszersülttel.

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: