A guacamole azték eredetű, avokádóból készült pikáns étel. A mexikói konyha egyik alap fogása, viszont már az egész világon elterjed. Az étel neve az azték navatl nyelvjárásból származik. Az „ahuacamolli” összetett szó az „ahuacatl” (avokádó) és „molli” (mártás) tagokból alakult ki. A teljesen krémes változatát aguamolének is nevezik. A világon a nemzeti quacamole nap ami a mexikói függetlenség napjátóval esik egybe, szeptember 16-án ünneplik.
Hozzávalók:
½ csésze apróra vágott friss koriander (lehet szárított is)
¼ csésze finomra vágott hagyma
½ teáskanál só
3 nagy avokádó
1 csésze kockára vágott paradicsom
1 lime
2 evőkanál darált chili (ízlés szerint)
Félbevágjuk az avokádót, kimagozzuk, majd kikanalazzuk a belsejét és egy nagy tálba tesszük. Adjuk hozzá az koriandert, a felkockázott hagymát, a paradicsomot, majd enyhén megsózzuk és belefacsarjuk a lime-t. Az így kapott masszát összekeverjük majd jól összetörjük, pépessé vagy kissé darabossá. Kb 5-6 perc alatt el is készülünk vele.
Tálaljuk tortilla chipssel, vagy akár felhasználhatjuk mártogatós szószként is szezonális zöldségek mellé.
Jó étvágyat kívánunk!
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…