A guacamole azték eredetű, avokádóból készült pikáns étel. A mexikói konyha egyik alap fogása, viszont már az egész világon elterjed. Az étel neve az azték navatl nyelvjárásból származik. Az „ahuacamolli” összetett szó az „ahuacatl” (avokádó) és „molli” (mártás) tagokból alakult ki. A teljesen krémes változatát aguamolének is nevezik. A világon a nemzeti quacamole nap ami a mexikói függetlenség napjátóval esik egybe, szeptember 16-án ünneplik.
Hozzávalók:
½ csésze apróra vágott friss koriander (lehet szárított is)
¼ csésze finomra vágott hagyma
½ teáskanál só
3 nagy avokádó
1 csésze kockára vágott paradicsom
1 lime
2 evőkanál darált chili (ízlés szerint)
Félbevágjuk az avokádót, kimagozzuk, majd kikanalazzuk a belsejét és egy nagy tálba tesszük. Adjuk hozzá az koriandert, a felkockázott hagymát, a paradicsomot, majd enyhén megsózzuk és belefacsarjuk a lime-t. Az így kapott masszát összekeverjük majd jól összetörjük, pépessé vagy kissé darabossá. Kb 5-6 perc alatt el is készülünk vele.
Tálaljuk tortilla chipssel, vagy akár felhasználhatjuk mártogatós szószként is szezonális zöldségek mellé.
Jó étvágyat kívánunk!
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…