Alkoholos

A tenger sója a ginben – megérkezett a Monkey 47 Distiller’s Cut 2025

Felnőtteknek szóló tartalom!
A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük, fogyassz felelősséggel.

Van az a pillanat, amikor egy ital nem csak íz, hanem hangulat. Egy érzés, amit nem lehet sietve kortyolni.
A 2025-ös Monkey 47 Distiller’s Cut pontosan ilyen. A Fekete-erdő ikonikus ginje idén délre, a francia Camarguerózsaszínes sómezeire kalandozott, és elhozta onnan azt, amit a helyiek csak úgy hívnak: a fehér arany.

A Camargue varázsa – sós levegő, napfény, gin

A Monkey 47 csapata idén sem elégedett meg a megszokottal. A 47 gyógynövényhez ezúttal hozzáadtak egy 48. különlegességet: a kézzel gyűjtött Fleur de Sel-t, a Camargue híres tengeri sóját. Ez a só nem egyszerű ízesítő. Ez maga a tenger lehelete, a napfény kristályos emléke.

Az eredmény? Egy dry gin, amely egyszerre elegáns és vad, sós és gyógynövényes, mint egy francia tengerparti naplemente.

„Same, same, but different”

A Monkey 47 mindig is arról szólt, hogy a hagyományt mer újraértelmezni.
A 2025-ös Distiller’s Cut ennek a filozófiának az esszenciája: a klasszikus recept megmaradt, de a Fleur de Sel új dimenziót adott neki. Egy cseppnyi tenger a pohárban.
Egy kis só, ami kihozza az élet ízét.

Signature koktél: Salty Monkey

Ha meg akarod érteni, miről szól ez az ital, készítsd el így:

Salty Monkey

  • 40 ml Monkey 47 Distiller’s Cut 2025

  • 40 ml frissen facsart grapefruitlé

  • 10 ml cukorszirup

  • Jégkockák

  • Egy csipet Fleur de Sel a pohár peremén

Nedvesítsd meg a poharat egy grapefruit gerezddel, mártsd a Fleur de Sel-be, rázd össze a többit jéggel, és szűrd rá.
Az első kortyban ott a tenger. A másodikban a napfény. A harmadiknál már nem akarsz mást.

Ez az ital kizárólag felnőtteknek ajánlott. A mértékletes alkoholfogyasztás élvezet, nem versenysport.

Csak kevesek kóstolhatják

Ez a kiadás nem kerül bolti forgalomba.
November 17–24. között csak néhány exkluzív bárban kóstolható Magyarországon – ahol tudják, hogyan kell tisztelettel bánni egy ilyen italhoz.

A Monkey 47 Distiller’s Cut 2025 a következő helyeken vár:

  • Hotsy Totsy Budapest – a speakeasy legendája

  • Studio 55 Szeged – koktélok mozi-hangulatban

  • Virtu Budapest – gin a város fölött, a MOL Campus tetején

  • Liz & Chain Rooftop Bar – Marriott Budapest – fenntartható elegancia és panoráma

  • 360 Bar Budapest – ahol a naplemente a díszlet

  • Turner’s Café Bar Terrace – Sárvár – vidéki stílus, nagyvárosi szív

Ha te is szereted a különleges italokat, amik nem csak ízt, hanem történetet hordoznak, a Salty Monkey lesz a te italod.

Egy korty történelem – mi is ez a Monkey 47?

A Monkey 47 a német Fekete-erdő szívéből indult, és azóta a világ egyik legelismertebb ginje lett.
47 különböző növényt használnak benne – mind precízen, aprólékosan válogatva, agyagedényben pihentetve 100 napig. Ez a gin nem futószalagról jön. Ez kézzel készült történet, minden üvegben.

A Monkey 47 Distiller’s Cut 2025 a tudatos ínyenceknek készült.
Fogyassz felelősen, élvezd tudatosan, csak 18 éven felül!

Nyers Marcell

Recent Posts

Ehető ajándékok, gourmet termékek ínyenceknek

Karácsonykor az ünnep az ízekben is megmutatkozik. Ilyenkor az ajándékválasztásban is figyelmesebbek vagyunk, szívesebben nyúlunk…

3 nap ago

Már nem elég a pörkölt éjfélkor: Így lett a gasztronómia a modern esküvők új főszereplője

A násznép fele gluténmentes, a másik fele a street foodra esküszik, a nagymama viszont hiányolja…

1 hét ago

Tetőtér-beépítés tervezése: Készítsd elő a terveket és engedélyeket a tavaszi startra!

Ahogy a hideg beáll, a legtöbb építkezés lelassul vagy le is áll. Sokan úgy gondolják,…

1 hét ago

Biztonságos, páramentes tárolás a kerti fémházban

A fém kerti házak a praktikum és a tartósság szinonimái. Robusztus kialakításuknak köszönhetően hatékony védelmet…

2 hét ago

Fúrás, csiszolás, darabolás: Por- és forgácsmentes barkácsműhely télen

A téli időszak ideális a beltéri barkácsprojektekhez, felújításokhoz és a régóta halogatott műhelymunkákhoz. Azonban a…

2 hét ago

Több mint fűszer – hogyan segítheti a kurkuma az immunrendszer természetes védelmét?

A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…

4 hét ago