Babfőzelék, amely után megnyalod mind a tíz ujjad

4 év ago

A babfőzelék elsősorban téli étel, de mi bevalljuk őszintén, hogy nyáron is szeretjük készíteni. Önmagában is laktató fogás, könnyű leves…

Bazi nagy görög vacsora, avagy így készül a souvlaki

4 év ago

A görög souvlaki könnyed nyári étel, amellyel - a pácolást leszámítva - alig van munka, így remek választás egy gyors…

Az ellenállhatatlan kókuszgolyó pofonegyszerűen

4 év ago

A kókuszgolyó az a sütemény, amelyet senkinek sem kell bemutatnunk, hiszen jó eséllyel mindenki evett már legalább egyszer az életében.…

Retró melegszendvics, ahogyan már gyerekként is szerettük

4 év ago

Talán még emlékeztek azokra a retró melegszendvicsekre, a '80-as '90-es évek kedvelt vacsorájára, amelynek elkészítéséhez semmiféle bonyolult konyhai hadműveletre nem…

Sütőben készült, extrán ropogós sült édesburgonya

4 év ago

Manapság a kézműves hambizók nem csak házi szószt és kézzel készült húspogácsát kínálnak, hanem a hagyományos sült burgonya mellett választhatunk…

Régimódi tarhonyaleves

4 év ago

A tarhonya leves remek választás azoknak, akik szeretik a magyaros ételeket, ám mégsem fogyasztanak húst. Természetesen nem csak vegetáriánusoknak kitűnő…

Ropogósra sült gombafasírt a húsmentes napokra

4 év ago

Érdemes olyan napokat is beiktatnunk a hét folyamán, amikor abszolút nem fogyasztunk húst. Ezekre az alkalmakra tökéletes megoldás a gombafasírt,…

Hagyományos sóskaleves, ahogyan gyerekként is szerettük

4 év ago

Már rég áhítoztunk a hagyományos, békebeli sóskaleves ízére, úgyhogy éppen itt volt az ideje, hogy engedjünk a kísértésnek, és elkészítsük.…

Eggs Benedict avagy így készül a Benedek tojás

4 év ago

Nagyon szeretjük a tojást, jöhet főtt, rántott, omlett vagy tükörtojás formájában is, de az Eggs Benedict-nek nincs párja.  Az Eggs…

Rántott karfiol ropogósra sütve

4 év ago

A karfiol sokaknak kedvence, de legalább annyinak rémálma is. Mi egyértelműen az előbbi csoportot erősítjük, így sokszor készítünk belőle ezt…