Menzás paradicsomleves betűtésztával

4 év ago

A menzakaják közül szerintünk a betűtésztával készült paradicsomleves volt a legfinomabb. Ha a gyermekkor ízeire vágyunk, mi mindig ezt készítjük.…

Eljött a kapormártás ideje

4 év ago

Szezonja van a kapornak, vettünk is egy jó nagy csokorral, és kapormártást varázsoltunk belőle.  Egy igazi, klasszikus kapormártás szerintünk bármit…

Hús helyett készíts cukkiniből fasírtot!

4 év ago

A klasszikus fasírt örök kedvenc, de érdemes kipróbálnotok a húsmentes variációt, a zöldségfasírtot. Készülhet répából, csicseriborsóból, karalábéból, lencséből vagy éppen…

Sárgarépa főzelék vajjal és petrezselyemmel

4 év ago

A menzán készült ételeket sokszor éri vád, és sajnos nem mindig alaptalanul. Bár az iskolában sárgarépát leggyakrabban a finomfőzelékben ettünk,…

Grízes tészta, a menzai kedvenc

4 év ago

 Menzás sorozatunk soron következő darabja a grízes tészta. Bár megoszlanak róla a vélemények, mi nagyon is szerettük a suli menzájának…

Sűrű sajtkrémleves – minél több sajtból készíted, annál finomabb lesz!

4 év ago

A sajtkrémleves egyike a könnyen elkészíthető leveseknek, sajtimádóknak pedig egyenesen kötelező! A sajtkrémlevesek bár általában nagyon egyszerűek, mégis van egy…

Szaftos rakott kel – extra tejföllel kínálva az igazi

4 év ago

A kelkáposzta méltatlanul nélkülözött zöldségünk a konyhában, ám rakott kel formájában egyszerűen nem tudunk neki ellenállni.  A kelkáposztafőzelék gyerekként sosem…

A jó öreg lebbencsleves

4 év ago

A lebbencsleves egy hagyományos, húsmentes leves, amelyben tényleg semmi nincs csak zöldségek és tészta. Természetesen ha szeretnétek, akkor szalonnával is…

Hagyományos majonézes krumplisaláta

4 év ago

Ha egyszer már valami bevált, akkor kár lenne hagyni, hogy feledésbe merülni. Mi pont így vagyunk a majonézes krumplisaláta receptjével…

Brokkoli krémleves

4 év ago

A brokkoli igazi szuperzöldség, amelyet gyakran készítenek krémleves formájában is. Most megmutatjuk, mi hogyan szeretjük a legjobban.  Már ovis korunk…