Házi fahéjas-szilvás gombóc

5 év ago

A szilvás gombóc népszerűségét mi sem jelzi jobba, hogy számos regényben, filmben vagy színdarabban is találkozhatunk vele. Ha még nincs…

Ratatouille – lecsó, ahogy csak a franciák készítik

5 év ago

Azt, hogy a franciák jól tudnak főzni, azt senki nem kérdőjelezi meg. Nekünk, magyaroknak is van lecsónk - amit természetesen…

Gazpacho – egy tál Spanyolország télen is

5 év ago

Szeretjük a tartalmas leveseket, de néha, azért jól jön egy kis könnyedség. A spanyol paradicsomleves alias gazpacho pont ilyen! A…

Szaftos, húsos rakott tészta – a görög pastitsio nyomában

5 év ago

Kevés olyan ember van szerintünk, aki nem szereti a rakott ételeket, hiszen az ízek összesütve még zamatosabbá és intenzívebbé válnak.…

Eredeti aranygaluska recept

5 év ago

Ismét egy klasszikus jön, az aranygaluska, ha jól van elkészítve, akkor egy ellenállhatatlan finomság. Mi még emlékszünk, hogy micsoda ünnepnap…

Székelykáposzta recept, ahogy mi készítjük

5 év ago

A téli időszakban is nagyon közkedvelt a székelykáposzta, savanykás és laktató, ami pont jól esik ilyenkor. Bár a neve arra…

Jöhet egy eredeti görög muszaka recept?

5 év ago

Megmutatjuk, hogyan készítheted el a hamisítatlan görög muszakát, amelynek alapját kétségkívül a padlizsán és a bárányhús adja. A muszaka eredete…

Az elfeledett Jókai-bableves nyomában

5 év ago

A Jókai-bableves talán nem is annyira meglepő módon Jókai Mór regényíró nevét őrzi. Egy igazi Jókai-bableves, azonban inkább tekinthető egytálételnek,…

Klasszikus barnamártás recept

5 év ago

Egy ízletes barnamártás bármelyik húst képest feldobni. Tény, hogy az elkészítése nagyon időigényes, de nyugodtan szánd rá az időt, mert…

Cassoulet, a franciák sóletje

5 év ago

A franciáknak nemcsak a franciakulcsot vagy a Renault köszönhetjük, azért a konyhájuk is nagyon rendben van. Most a cassoulet (ejtsd…