Tócsni recept, a népies krumplilepény

6 év ago

Tócsni, lapcsánka, görhöny, bramborák, cicedli, cicege, akárhogyan is hívjuk egyre gondolunk: reszelt, nyers krumplival és liszttel készült, olajban vagy zsírban…

Retró madártej – gyerekkorunk feledhetetlen kedvence

6 év ago

A madártej tipikusan az a desszert, amit nagyon gyorsan össze lehet dobni, ha egy kis desszertre vágynánk az ebéd vagy…

Palacsinta sütés fortélyai

6 év ago

A palacsinta sütés nem tartozik a legördöngösebb konyha folyamatok közé, - nyugodtan mondhatjuk - bárki el tudja készíteni. Ez valóban…

Nem érdemes megfeledkezni az aloe veráról!

6 év ago

Pár éve még az aloe vera volt az egyik legnagyobb sláger az egészségtudatos emberek között, mára talán picit csökkent népszerűsége.…

Túrógombóc egyszerűen és gyorsan

6 év ago

Mi nem ismerünk olyan embert, aki ne szeretné a túrógombócot. Szerintünk egy zseniális találmány, amely desszertként is ideális, de egy…

Házi kakaós csiga egyszerűen

6 év ago

A kakaós csiga gyerekorri kedvencünk, ahány ember annyiféle csiga-ízlés: ki kakaósan, ki dupla csokisan, ki fahéjasan szereti. A pékségek mindennapos sztárja,…

Ezért fogyassz rendszeresen balzsamecetet!

6 év ago

Néhány évtizede Olaszországon kívül még csak nem is ismerték, pedig érdemes vele tenni egy próbát! Balzsamecet minden asztalra! A balzsamecet…

Fűszerpaprika, a magyarok világhíres fűszere

6 év ago

A magyar fűszerpaprika - legyen az a szegedi vagy a kalocsai - a hagyományos magyar konyha alapvető fűszere, nem mellesleg…

Sűrű francia forró csoki házilag

6 év ago

Mi is lehetne jobb a hidegben egy isteni forró csokinál? Bár mi egy forró fürdőt is szívesen vennénk, azért egy…

Így lesz igazán finom a bolgár sopszka!

6 év ago

A sopszka saláta híres balkáni étel, sok nemzet a magájénak valja. Bár a nevében a saláta elnevezés csalóka lehet, ugyanis…