Így készül az igazi olasz lasagne

6 év ago

Az igazi Lasagne alla Bolognese, nem túl olcsó, és cserébe még macerás is elkészíteni. Mindenképpen írj listát, és a pénztárcádba…

Khaki szilva és datolyaszilva – akkor most melyik melyik?

6 év ago

A datolyaszilva vagy másnéven khaki szilva finom és egzotikus gyümölcs, amely az utóbbi években már itthon is kapható. Különböző kultúrák…

Így született a legcukibb “francia” sütemény, a macaron

6 év ago

Ha francia sütemény, akkor macaron! Legalábbis legtöbbünknek biztos ez jutna először eszünkbe. De belegondoltatok már, hogy miért is lehetnek ennyire…

Jöhet egy jól beavált isler recept?

6 év ago

Az isler egy igazi örök klasszikus, a retró sütik legjava. Hiszen mikor ne jönne jól egy csokimázas lekvárral töltött roppanós…

Sajttorta gyümölcsszósszal- egyszerű recept, biztos siker!

6 év ago

A cheesecake, avagy magyarul sajttorta sokáig egy távoli és furábbnál is fura valami volt számomra, aztán valahol megkóstoltam, és azonnal…

Halászlétörténelem – az ízig vérig magyar étek

6 év ago

Ki ne ismerné a halászlét, az egyik legemblematikusabb magyar ételünket? Az ünnepek közeledtével pedig pláne aktuális, így úgy gondoltuk felelevenítjük,…

Budapesten is hódít a hawaii poké bowl, mi már utánajártunk!

6 év ago

Először is, higgyétek el, cikkünk főszereplőjének semmi köze a pokemonokhoz. Annál inkább egy messzi, egzotikus országhoz Hawaii-hoz, a poké bowl ugyanis…

Egy megosztó, ámde különleges fűszer – a koriander

6 év ago

A koriander (lánynevén cilantro) egy igazán népszerű fűszer, ám amennyi csodálója van, legalább annyi gyűlölője is akad. Régi szakácskönyvekben gyakran…

Teát is főzhetünk a Cremesso Viva B6 gépével

6 év ago

A kapszulás kávéfőzők piacán itthon is egyre ismertebb Cremessótól a márka Viva B6 modelljét kaptuk meg tesztelésre, ami a kategóriában…

Így született az Isler…

6 év ago

Manapság nincs olyan cukrászda vagy pékség, ahol ne lehetne kapni a csokis sütik egyik legismertebbikét, az islert. Bár amennyire ismert…