A tökéletes chilis bab egyszerre fűszeres és enyhén édes, na és persze telis-tele van babbal és kukoricával. Mi nagyon gyakran készítjük, mert csupán néhány alapanyagra van szükségünk hozzá, ráadásul újramelegítve is ugyanolyan finom, mint frissen készítve.
A chilis bab receptje nagyon egyszerű és tulajdonképpen sok dolgunk sincs vele. Bár nagyon változatos a fellelhető receptek tárháza, ám itt nem az alapanyagok különbözősége tűnik fel, sokkal inkább a főzési időben vannak nagyobb eltérések. Mi gyakran a gyorsított verziót készítjük, hiszen ilyenkor szűk félóra alatt már a tányérunkon van az étel. Azt viszont be kell lássuk, hogyha időt szánunk rá, és bizony 1 órán át, lassú tűzön készítjük, akkor érnek össze igazán az ízek, és lesz nagyon finom, sűrű a szaftja.
Most nem voltunk léhák, úgyhogy a hosszabb főzési idővel tálaltuk Nektek.
Kockázzuk össze a hagymákat, majd dinszteljük meg őket egy kis olajon. Ha kész a hagyma, mehet rá a fűszerpaprika, keverjük össze egy perc alatt, hagyjuk, hogy megolvadjon a paprika.
Adjuk hozzá a darált húst, kifehéredésig főzzük, ha esetleg leragad, adhatunk hozzá egy kis vizet is.
Ha készen van a darált hús, mehet rá a paradicsomlé és a lecsöpögtetett bab- és kukoricakonzerv. Fűszerezzük, ízlés szerint mehet bele a chili, cukor, só, bors és a római kömény. Ha felforrt a szósz, kóstoljuk meg, utána tudjuk még ízesíteni a fűszerekkel.
Lassú tűzön kb. 60 percig főzzük, amíg a szósz be nem sűrűsödik és a paradicsomlé mennyisége nem csökken. Friss kenyérrel tálalva isteni.
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…