A zöldségekkel teli frankfurti leves nemcsak nagyon finom, de jót tesz a testnek és a léleknek egyaránt. Emellett azért elég kiadós is, így biztos nem maradunk tőle éhesek. Igyekezzünk jó minőségű virslit választani hozzá, ha ez megvan, akkor el sem lehet rontani!

A német konyha nem épp remekműveiről híres, de azért náluk is akad egy-két teli találat. Például a frankfurti leves, amelyet mi kimondottan imádunk.

Hozzávalók

  • 1 kelkáposzta
  • 3 krumpli
  • 2 pár virsli
  • 2 dl tejföl
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál majoránna
  • 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény

A krumplit meghámozzuk, feldaraboljuk, a vöröshagymát pedig felaprítjuk. A kelkáposztát vékony szeletekre vágjuk, a virslit pedig felkarikázzuk.

Olajat hevítünk, amin üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a préselt fokhagymát is. Ezt kb. 1 percig még sütjük, utána jöhet a kelkáposzta és a krumpli. Ezután felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Ha még intenzívebb ízt szeretnénk, akkor húslevest is adhatunk hozzá.

A levest majoránnával, őrölt köménnyel, sóval és borssal ízesítjük, majd kis lángon kb. 15 percig főzzük. Ha a krumpli már megpuhult, akkor hozzátesszük a virsliket is.

Végül habarást készítünk hozzá: összekeverjük a tejfölt, a lisztet és a pirospaprikát. Adunk hozzá egy-két merőkanál káposztalevet, csomómentesre összekeverjük, majd lassú kevergetés mellett belefolyatjuk a levesbe. Összefőzzük, és azonnal tálalhatjuk is!

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: