A baconbe tekert csirkemáj igazi villámgyors recept, amit serpenyőben vagy akár sütőben is elkészíthetsz.
A bacontól minden sokkal ízesebb és szaftosabb lesz, és ez igaz a csirkemájra is. A baconbe tekert csirkemáj elkészítése nagyon egyszerű, nem kell vele sokat bajlódni, a májra viszont érdemes odafigyelni, fontos, hogy ne süljön túl, mert akkor megkeményedik, és rágós lesz.
Önmagában hidegen, melegen tálalva is nagyon finom, de krumplival, kenyérrel és savanyúsággal is igazán kitűnő választás.
50 dkg csirkemáj
150 g bacon (szeletelt)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
cayenne bors ízlés szerint
1 ek olívaolaj
A csirkemájat alaposan megmossuk, az ereket és a hártyákat éles késsel eltávolítjuk, a májat kettévágjuk, majd konyhai törlőpapírral leitatjuk róla a nedvességet.
A májak mindkét oldalát megszórjuk a cayenne borssal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. (A sóval bánjuk óvatosan, mert a bacon önmagában is elég sós.)
Ezután a májat baconbe tekertjük, szükség esetén fogpiszkálóval is megtűzzük. Meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal.
Egy tepsit vagy jénait sütőpapírral kibélelünk, elrendezgetjük benne a májas csomagokat.
A tepsit lefedjük egy fedővel, 5-6 percig az egyik, majd a másik oldalát sütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy elkészült-e a máj. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…