Fotó: The Spruce Eats
A baconbe tekert csirkemáj igazi villámgyors recept, amit serpenyőben vagy akár sütőben is elkészíthetsz.
A bacontól minden sokkal ízesebb és szaftosabb lesz, és ez igaz a csirkemájra is. A baconbe tekert csirkemáj elkészítése nagyon egyszerű, nem kell vele sokat bajlódni, a májra viszont érdemes odafigyelni, fontos, hogy ne süljön túl, mert akkor megkeményedik, és rágós lesz.
Önmagában hidegen, melegen tálalva is nagyon finom, de krumplival, kenyérrel és savanyúsággal is igazán kitűnő választás.
50 dkg csirkemáj
150 g bacon (szeletelt)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
cayenne bors ízlés szerint
1 ek olívaolaj
A csirkemájat alaposan megmossuk, az ereket és a hártyákat éles késsel eltávolítjuk, a májat kettévágjuk, majd konyhai törlőpapírral leitatjuk róla a nedvességet.
A májak mindkét oldalát megszórjuk a cayenne borssal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. (A sóval bánjuk óvatosan, mert a bacon önmagában is elég sós.)
Ezután a májat baconbe tekertjük, szükség esetén fogpiszkálóval is megtűzzük. Meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal.
Egy tepsit vagy jénait sütőpapírral kibélelünk, elrendezgetjük benne a májas csomagokat.
A tepsit lefedjük egy fedővel, 5-6 percig az egyik, majd a másik oldalát sütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy elkészült-e a máj. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…