Sohasem tagadtuk, mekkora rajongói vagyunk az angol reggelinek, amiről első hallásra mindenkinek a baconos-tojásos-babos háromszög jut eszébe. A bubble and squeak pedig a megmaradt vasárnapi zöldségekből készült remek alternatívája egy tartalmas reggelinek.

Ez egy hagyományos angol reggeli, amely a vasárnapról megmaradt zöldségekből állítunk össze. Fő összetevője általában a paradicsom és káposzta, de lényegében bármilyen megragadt zöldségből tudjuk készíteni.

Hidegen szolgálják fel, gyakran az angol reggeli részét képezi a bubble and squeak, de hús mellé is szokás tálalni barnamártás kíséretében, néha pedig a hússal együtt sütik.

Hozzávalók

  • 30 dkg burgonya
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 3 közepes db gomba
  • 3 dkg zöldborsó
  • 5 dkg füstölt szalonna (nem kötelező)
  • 2 db tojás (nem kötelező)
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • zöldfűszer ízlés szerint

 

A zöldségeket sós vízben (vagy levesben) megfőzzük, közben megpirítjuk a szalonnát.

A leszűrt zöldségeket egy edényben pépesre dolgozzuk, közben hozzáadjuk a szalonnát és a fűszereket.

A szalonna zsírján megsütjük mindkét oldalát. A sütés felénél lyukat csinálunk a közepére, és beleütünk egy tojást. Arra érdemes odafigyelni, hogy a pép legalább fele krumpli legyen, mivel sütés közben ezt tartja össze az ételt.

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: