Sohasem tagadtuk, mekkora rajongói vagyunk az angol reggelinek, amiről első hallásra mindenkinek a baconos-tojásos-babos háromszög jut eszébe. A bubble and squeak pedig a megmaradt vasárnapi zöldségekből készült remek alternatívája egy tartalmas reggelinek.
Ez egy hagyományos angol reggeli, amely a vasárnapról megmaradt zöldségekből állítunk össze. Fő összetevője általában a paradicsom és káposzta, de lényegében bármilyen megragadt zöldségből tudjuk készíteni.
Hidegen szolgálják fel, gyakran az angol reggeli részét képezi a bubble and squeak, de hús mellé is szokás tálalni barnamártás kíséretében, néha pedig a hússal együtt sütik.
Hozzávalók
- 30 dkg burgonya
- 2 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 3 közepes db gomba
- 3 dkg zöldborsó
- 5 dkg füstölt szalonna (nem kötelező)
- 2 db tojás (nem kötelező)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- zöldfűszer ízlés szerint
A zöldségeket sós vízben (vagy levesben) megfőzzük, közben megpirítjuk a szalonnát.
A leszűrt zöldségeket egy edényben pépesre dolgozzuk, közben hozzáadjuk a szalonnát és a fűszereket.
A szalonna zsírján megsütjük mindkét oldalát. A sütés felénél lyukat csinálunk a közepére, és beleütünk egy tojást. Arra érdemes odafigyelni, hogy a pép legalább fele krumpli legyen, mivel sütés közben ezt tartja össze az ételt.