Fotó: Taste of Home
A buffalo csirke jellegzetes csípős amerikai étel, főleg a csirkeszárnyat készítik el így, fűszeres, ropogós módon. Kísérleteztünk kicsit mi is, paprikába töltöttük a húst. A végeredmény csodálatos lett.
Hozzávalók
4 db paprika
2,5 ej vaj
4 db zöldhagyma
0,5 kg csirkemell darálva
1 bögre (fagyasztott) kukorica
krémsajt
1 bögre reszelt sajtkeverék
1 ek BBQ szósz
A paprikát hosszában félbevágjuk és kivesszük a magokat. A tepsit kizsírozzuk, egy nagy serpenyőben pedig elkezdjük melegíteni a vajat. Amikor megolvadt a vaj, adjuk hozzá a felszeletelt hagymát, és lassú kevergetés mellett főzzük 5 percig. Ezek után adjuk hozzá a sajtot, kukoricát, csirkehúst, BBQ szószt és a fokhagymát. Addig főzzük, amíg a sajt teljesen el nem olvas.
Az így kapott keveréket töltsük bele a félbevágott paprikákba és előmelegített sütőben lefedve süssük 25-30 percig. Ezután levesszük a fedőt, majd szórjuk meg egy kis reszelt sajttal és a hagymával, és süssük tovább 5 percig.
Jó étvágyat kívánunk!
A násznép fele gluténmentes, a másik fele a street foodra esküszik, a nagymama viszont hiányolja…
Ahogy a hideg beáll, a legtöbb építkezés lelassul vagy le is áll. Sokan úgy gondolják,…
A fém kerti házak a praktikum és a tartósság szinonimái. Robusztus kialakításuknak köszönhetően hatékony védelmet…
A téli időszak ideális a beltéri barkácsprojektekhez, felújításokhoz és a régóta halogatott műhelymunkákhoz. Azonban a…
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…