Fotó: Taste of Home
A buffalo csirke jellegzetes csípős amerikai étel, főleg a csirkeszárnyat készítik el így, fűszeres, ropogós módon. Kísérleteztünk kicsit mi is, paprikába töltöttük a húst. A végeredmény csodálatos lett.
Hozzávalók
4 db paprika
2,5 ej vaj
4 db zöldhagyma
0,5 kg csirkemell darálva
1 bögre (fagyasztott) kukorica
krémsajt
1 bögre reszelt sajtkeverék
1 ek BBQ szósz
A paprikát hosszában félbevágjuk és kivesszük a magokat. A tepsit kizsírozzuk, egy nagy serpenyőben pedig elkezdjük melegíteni a vajat. Amikor megolvadt a vaj, adjuk hozzá a felszeletelt hagymát, és lassú kevergetés mellett főzzük 5 percig. Ezek után adjuk hozzá a sajtot, kukoricát, csirkehúst, BBQ szószt és a fokhagymát. Addig főzzük, amíg a sajt teljesen el nem olvas.
Az így kapott keveréket töltsük bele a félbevágott paprikákba és előmelegített sütőben lefedve süssük 25-30 percig. Ezután levesszük a fedőt, majd szórjuk meg egy kis reszelt sajttal és a hagymával, és süssük tovább 5 percig.
Jó étvágyat kívánunk!
Egészséges, laktató, mégis könnyed?Valami, amit akár magadnak készítesz figyelmességből, akár becsomagolsz a párodnak ebédre? A…
Ha szeretnél valami ütőset az asztalra tenni – legyen az baráti összejövetel, filmnézés vagy csak…
Reggel 6:17. Felriadtam. Nem csörgött az ébresztő – a testem már tudta, hogy nem fogok…
Van az a reggel, amikor nem csörög az óra. A gyerekek már csak hétvégén jönnek.…
A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…
A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…