Fotó: Delish
A darált hússal töltött kaliforniai paprika igazán színes és látványos fogás, és az elkészítés sem egy nagy ördöngösség.
A kaliforniai paprika rendkívül változatossá tehető, ha különféle ínyenc alapanyagokkal megtöltjük – úgy mint a tojás, a gomba, vagy más egyéb zöldségek. Ha húsimádó vagy, akkor a darált hús is jó választás tölteléknek.
5 db kaliforniai paprika
30 dkg darált marhahús
200 g sűrített paradicsom
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
oregánó
só, bors
trappista sajt
friss petrezselyem
A paprikát hosszában félbevágjuk, a magokat és a hártyát eltávolítjuk. Meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, és kívül-belül bedörzsöljük.
Fejjel lefelé sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és körülbelül 15 perc alatt elősütjük. Míg a paprika sül, elkészítjük a töltetéket.
Egy edényben üvegesre pirítjuk a megtisztított, felaprított vöröshagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst, felöntjük egy kevés vízzel és a sűrített paradicsommal, fűszerezzük, és fehérre pirítjuk a húst.
Az elősütött paprikákat megtöltjük a húsos raguval, majd bőségesen megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és nagyjából 20-25 perc alatt készre sütjük. Apróra vágott, friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…