A darált hússal töltött kaliforniai paprika igazán színes és látványos fogás, és az elkészítés sem egy nagy ördöngösség.
A kaliforniai paprika rendkívül változatossá tehető, ha különféle ínyenc alapanyagokkal megtöltjük – úgy mint a tojás, a gomba, vagy más egyéb zöldségek. Ha húsimádó vagy, akkor a darált hús is jó választás tölteléknek.
5 db kaliforniai paprika
30 dkg darált marhahús
200 g sűrített paradicsom
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
oregánó
só, bors
trappista sajt
friss petrezselyem
A paprikát hosszában félbevágjuk, a magokat és a hártyát eltávolítjuk. Meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, és kívül-belül bedörzsöljük.
Fejjel lefelé sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és körülbelül 15 perc alatt elősütjük. Míg a paprika sül, elkészítjük a töltetéket.
Egy edényben üvegesre pirítjuk a megtisztított, felaprított vöröshagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst, felöntjük egy kevés vízzel és a sűrített paradicsommal, fűszerezzük, és fehérre pirítjuk a húst.
Az elősütött paprikákat megtöltjük a húsos raguval, majd bőségesen megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és nagyjából 20-25 perc alatt készre sütjük. Apróra vágott, friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…