A darált hússal töltött kaliforniai paprika igazán színes és látványos fogás, és az elkészítés sem egy nagy ördöngösség.

A kaliforniai paprika rendkívül változatossá tehető, ha különféle ínyenc alapanyagokkal megtöltjük – úgy mint a tojás, a gomba, vagy más egyéb zöldségek. Ha húsimádó vagy, akkor a darált hús is jó választás tölteléknek.

Darált hússal töltött kaliforniai paprika

5 db kaliforniai paprika
30 dkg darált marhahús
200 g sűrített paradicsom
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
oregánó
só, bors
trappista sajt
friss petrezselyem

A  paprikát hosszában félbevágjuk, a magokat és a hártyát eltávolítjuk. Meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, és kívül-belül bedörzsöljük.

Fejjel lefelé sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és körülbelül 15 perc alatt elősütjük. Míg a paprika sül, elkészítjük a töltetéket.

Egy edényben üvegesre pirítjuk a megtisztított, felaprított vöröshagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst,  felöntjük egy kevés vízzel és a sűrített paradicsommal, fűszerezzük, és fehérre pirítjuk a húst.

Az elősütött paprikákat megtöltjük a húsos raguval, majd bőségesen megszórjuk reszelt sajttal.

180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és nagyjából 20-25 perc alatt készre sütjük. Apróra vágott, friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: