Fotó: Epicurious
A sárgaborsóleves ízletes, laktató és gazdaságos finomság, amely után egy könnyed második fogás is tökéletesen megteszi.
A sárgaborsóból nemcsak főzeléket lehet készíteni, levesnek is kifejezetten finom és tartalmas. A rostban gazdag sárgaborsó ráadásul az év bármely időszakában beszerezhető a boltokban, kifejezetten gazdaságos alapanyag, és az elkészítése is rém egyszerű.
Előző este beáztatjuk a sárgaborsót és a füstölt húst.
Másnap az apróra vágott vöröshagymát zsíron megdinszteljük, megszórjuk finomliszttel és állandó keverés mellett 1-2 percig pirítjuk.
Ezután meghintjük pirospaprikával, majd ráöntjük a borsót az áztató víz nélkül.
A répákat közepes méretűre felaprítjuk, és a leveshez adjuk.
Egy kevés borssal megszórjuk, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, felöntjuk 1-1,5 l vízzel, majd beletesszük a füstölt húst, ízlés szerint sózzuk és puhulásig főzzük. A sózásnál érdemes figyelembe vennünk a füstölt hús sósságát is.
Ha a hús megpuhult, kivesszük, felaprítjuk, majd visszarakjuk a levesbe.
A végén beleszórjuk a tésztát és megfőzzük. Kész is a mennyei sárgaborsóleves, ami melegen tálalva a legfinomabb. Jó étvágyat kívánunk hozzá.
Aranykalászos gazda képzés féláron! Kattintson, és legyen ön is aranykalászos gazda!
[sc name=”facebook” ]
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…
Hallottál már a lila McDonald’s shake-ről, amiért Amerikában mindenki odavan? Most végre nálunk is elérhető…