Grillezett barbecue csirkeszárnyak

Nyári estéken nincs is jobb, mint egy baráti grillparti a kertben. A csirkeszárnyak mindig nagy kedvencek voltak nálunk, mert könnyen elkészíthetők, és mindenki szereti őket. Ezt a barbecue csirkeszárny receptet egy régi családi recept alapján fejlesztettem ki, amit mindig is nagy sikere volt a barátok és család körében.

Hozzávalók

  • 1 kg csirkeszárny
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál frissen őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál paprika
  • 1/2 teáskanál chili por (elhagyható, ha nem szereted a csípőset)

Barbecue szósz

  • 1 csésze ketchup
  • 1/4 csésze almaecet
  • 1/4 csésze barna cukor
  • 2 evőkanál worcestershire szósz
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál hagymapor
  • 1/2 teáskanál füstölt paprika
  • 1/2 teáskanál chili por (elhagyható)

Elkészítés

  1. Csirkeszárnyak előkészítése: A csirkeszárnyakat megmossuk és megszárítjuk. Egy nagy tálban összekeverjük az olívaolajat, sót, borsot, fokhagymaport, paprikát és chili port. Hozzáadjuk a csirkeszárnyakat és jól összeforgatjuk, hogy mindenhol befedje a fűszerkeverék.
  2. Grillezés: A grillt előmelegítjük közepes hőmérsékletre. A csirkeszárnyakat közvetlen hő fölött grillezzük kb. 20-25 percig, időnként megforgatva, amíg minden oldaluk szép aranybarna és ropogós lesz.
  3. Barbecue szósz elkészítése: Amíg a csirkeszárnyak sülnek, egy közepes edényben összekeverjük a barbecue szósz összetevőit. Közepes lángon addig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik (kb. 10 perc).
  4. Csirkeszárnyak bekenése: Az utolsó 5-10 percben a csirkeszárnyakat megkenjük a barbecue szósszal, és tovább grillezzük, amíg a szósz karamellizálódik és ragacsos lesz.
  5. Tálalás: A csirkeszárnyakat azonnal tálaljuk, maradék barbecue szósszal kínálva.

Ezek a grillezett barbecue csirkeszárnyak biztosan a grillparti sztárjai lesznek. A ropogós külső és a ragacsos, ízletes szósz tökéletes kombinációja garantáltan elnyeri mindenki tetszését.

Nyers Marcell

Recent Posts

Mennyi alkohol van a borban és mikorra ürül ki a szervezetünkből?

Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…

2 nap ago

Megérkezett Magyarországra a McDonald’s legendás Grimace Shake – Te kipróbálnád a lila őrületet?

Hallottál már a lila McDonald’s shake-ről, amiért Amerikában mindenki odavan? Most végre nálunk is elérhető…

3 nap ago

Főzni csak stílusosan – Miért dobják fel a főzőműsorokat az OLED TV-k?

Emlékszel még, amikor a főzőműsorok háttérzajként mentek a tévében? Ma már egészen más világban élünk.…

2 hét ago

A VIBE Budapest titka: ízek, koktélok és nonstop party

Mi a VIBE Budapest titka? Az, hogy egyszerűen nem hasonlítható semmihez. Itt minden részlet a…

2 hét ago

Recession pop 2025 – mi ez, és miért dobja fel a hangulatod válságidőben?

Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…

3 hét ago

Sakktábla saláta recept – a legújabb nyári trend, amit látnod és kóstolnod kell!

A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…

3 hét ago