Grillezett barbecue csirkeszárnyak

Nyári estéken nincs is jobb, mint egy baráti grillparti a kertben. A csirkeszárnyak mindig nagy kedvencek voltak nálunk, mert könnyen elkészíthetők, és mindenki szereti őket. Ezt a barbecue csirkeszárny receptet egy régi családi recept alapján fejlesztettem ki, amit mindig is nagy sikere volt a barátok és család körében.

Hozzávalók

  • 1 kg csirkeszárny
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál frissen őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál paprika
  • 1/2 teáskanál chili por (elhagyható, ha nem szereted a csípőset)

Barbecue szósz

  • 1 csésze ketchup
  • 1/4 csésze almaecet
  • 1/4 csésze barna cukor
  • 2 evőkanál worcestershire szósz
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál hagymapor
  • 1/2 teáskanál füstölt paprika
  • 1/2 teáskanál chili por (elhagyható)

Elkészítés

  1. Csirkeszárnyak előkészítése: A csirkeszárnyakat megmossuk és megszárítjuk. Egy nagy tálban összekeverjük az olívaolajat, sót, borsot, fokhagymaport, paprikát és chili port. Hozzáadjuk a csirkeszárnyakat és jól összeforgatjuk, hogy mindenhol befedje a fűszerkeverék.
  2. Grillezés: A grillt előmelegítjük közepes hőmérsékletre. A csirkeszárnyakat közvetlen hő fölött grillezzük kb. 20-25 percig, időnként megforgatva, amíg minden oldaluk szép aranybarna és ropogós lesz.
  3. Barbecue szósz elkészítése: Amíg a csirkeszárnyak sülnek, egy közepes edényben összekeverjük a barbecue szósz összetevőit. Közepes lángon addig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik (kb. 10 perc).
  4. Csirkeszárnyak bekenése: Az utolsó 5-10 percben a csirkeszárnyakat megkenjük a barbecue szósszal, és tovább grillezzük, amíg a szósz karamellizálódik és ragacsos lesz.
  5. Tálalás: A csirkeszárnyakat azonnal tálaljuk, maradék barbecue szósszal kínálva.

Ezek a grillezett barbecue csirkeszárnyak biztosan a grillparti sztárjai lesznek. A ropogós külső és a ragacsos, ízletes szósz tökéletes kombinációja garantáltan elnyeri mindenki tetszését.

Nyers Marcell
Nyers Marcell

Recent Posts

Hűsítő Görögdinnyés Smoothie

Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…

3 hónap ago

Egyszerű nyári felfrissítő: Házi limonádé

Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…

3 hónap ago

Nyári frissítő: Nagyanyánk titkos hideg dinnyelevese

Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…

3 hónap ago

Korábban indult és tovább tart idén a magyar dinnye szezonja az ALDI-nál

Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…

3 hónap ago

Sajtos ropogós a partik sztárja

Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…

3 hónap ago

Különleges reggeli: Zöldséges Quiche

Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…

3 hónap ago