Grillezett barbecue csirkeszárnyak

Nyári estéken nincs is jobb, mint egy baráti grillparti a kertben. A csirkeszárnyak mindig nagy kedvencek voltak nálunk, mert könnyen elkészíthetők, és mindenki szereti őket. Ezt a barbecue csirkeszárny receptet egy régi családi recept alapján fejlesztettem ki, amit mindig is nagy sikere volt a barátok és család körében.

Hozzávalók

  • 1 kg csirkeszárny
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál frissen őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál paprika
  • 1/2 teáskanál chili por (elhagyható, ha nem szereted a csípőset)

Barbecue szósz

  • 1 csésze ketchup
  • 1/4 csésze almaecet
  • 1/4 csésze barna cukor
  • 2 evőkanál worcestershire szósz
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál hagymapor
  • 1/2 teáskanál füstölt paprika
  • 1/2 teáskanál chili por (elhagyható)

Elkészítés

  1. Csirkeszárnyak előkészítése: A csirkeszárnyakat megmossuk és megszárítjuk. Egy nagy tálban összekeverjük az olívaolajat, sót, borsot, fokhagymaport, paprikát és chili port. Hozzáadjuk a csirkeszárnyakat és jól összeforgatjuk, hogy mindenhol befedje a fűszerkeverék.
  2. Grillezés: A grillt előmelegítjük közepes hőmérsékletre. A csirkeszárnyakat közvetlen hő fölött grillezzük kb. 20-25 percig, időnként megforgatva, amíg minden oldaluk szép aranybarna és ropogós lesz.
  3. Barbecue szósz elkészítése: Amíg a csirkeszárnyak sülnek, egy közepes edényben összekeverjük a barbecue szósz összetevőit. Közepes lángon addig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik (kb. 10 perc).
  4. Csirkeszárnyak bekenése: Az utolsó 5-10 percben a csirkeszárnyakat megkenjük a barbecue szósszal, és tovább grillezzük, amíg a szósz karamellizálódik és ragacsos lesz.
  5. Tálalás: A csirkeszárnyakat azonnal tálaljuk, maradék barbecue szósszal kínálva.

Ezek a grillezett barbecue csirkeszárnyak biztosan a grillparti sztárjai lesznek. A ropogós külső és a ragacsos, ízletes szósz tökéletes kombinációja garantáltan elnyeri mindenki tetszését.

Nyers Marcell

Recent Posts

Mitől annyira ellenállhatatlanok a csokoládék és melyek a legfinomabbak?

Gondoltál már arra, miért olvad el a lelked is egy kocka csokitól? Lerántjuk a leplet…

1 hét ago

Sült tökmag, őszi varázs – amikor a konyha illata visszahozza a gyerekkorod

Van valami egészen megmagyarázhatatlan abban, ahogy az őszi levegőben megjelenik a sült tök és a…

2 hét ago

Férfiak, akik nem használnak szappant – és mégis illatoznak (vagy legalábbis nem büdösek)

Miért mondanak le egyre többen a tusfürdőről, és vajon tényleg működik ez a „soapless” életmód?…

2 hét ago

Mosogatógép bekötése otthon – mikor, hogyan és miért érdemes szakemberre bízni?

A modern konyha egyik legkényelmesebb berendezése a mosogatógép. Megspórolja a kézi mosogatás idejét, víztakarékos, és…

2 hét ago

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

3 hét ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

3 hét ago