Olcsón, gyorsan és finomat. Ez a borsópörkölt szlogenje, ha pedig megjött hozzá a kedved, mutatunk egy receptet is hozzá. 

Gyorsan felejtsük el a húst, ugyanis borsóból is nagyon ízletes pörköltet tudunk készíteni, ráadásul jóval könnyedebb fogás, mint a hagyományos húsos étel. A borsóból készült szaftos pörkölt remek megoldás arra is, ha szereted a magyaros ízeket, de a húst inkább hanyagolnád.

A borsó ráadásul egész évben elérhető mirelit formában, és mivel nem nehéz a gyomor számára, nem csak ebédre, de vacsorára is kitűnő választás. Más hüvelyesekhez hasonlóan nagyon gazdag fehérjékben, sőt az emésztést is segíti, és alaposan hozzájárul a serkentéséhez a rostjaival.

Tésztával vagy nokedlivel tálalva a legfinomabb.

Hozzávalók

  • 50 dkg zöldborsó
  • 2 dl tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
  • pirospaprika
  • ételízesítő
  • bors

A vöröshagymát aprítsuk fel, majd pici olajon dinszteljük meg. Szórjuk rá a pirospaprikát, adjuk hozzá néhány evőkanál vizet, és szórjuk rá a borsót. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd főzzük puhára.

Végül keverjük bele a tejfölt, és hagyjuk felrottyanni.

Melegen tálalva finom a borsópörkölt

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: