A jacket potato, azaz a sült-töltött krumpli az angolok egyik kedvenc eledele, amelyet akár reggelire is bátran elkészíthetsz. 

Bab, tojás, sült gomba, kolbász és szalonna, az angolok híresek a tartalmas reggelikről. Ugyan a jacket potato nem kifejezetten ez a kategória, a britek híres „zsebes krumplija” napindítónak is kiváló, hiszen kifejezetten finom, ízletes, tele van kalóriával, ráadásul millió és egy féle módon elkészíthető, akár úgy is, hogy reggelinek is jó választás legyen.

Reggeli jacket potato  recept

2 tk olívaolaj
4 nagy sütőburgonya
200 ml tejföl
Plusz az alábbiak bármelyike vagy mindegyike:
50 g cheddar, reszelve
4 ropogós szalonnareszelék, apróra vágva
4 újhagyma, vékonyra szeletelve

A sütőt 220 fokra előmelegítjük.

A krumplikat jó alaposan megmossuk, ledörzsöljük konyhai kefével, aztán papírtörlővel leitatjuk róluk a vizet.

A krumplikat ecset segítségével alaposan megkenjük az olívaolajjal, sózzuk, majd alufóliával egyenként betekerjük őket. A csomagokat itt-ott átszurkáljuk villával.

Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a becsomagolt burgonyákat, majd légkeverés mellett 220 fokon 45-60 percig sütjük.

Amikor a burgonya elkészült, megvágjuk kicsit, és feltuningoljuk azzal, amit otthon találunk. Ez lehet például tejföl, ropogós szalonnapörc vagy épp vékonyra szeletelt újhagyma. A lényeg, hogy frissen, forrón tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: