Fotó: Cookpad
A leveles tésztába göngyölt virsli tipikus szilveszteri vendégváró, és bár idén a nagy bulik elmaradnak, magunknak is nyugodtan elkészíthetjük esti nassolnivalónak.
Az újévköszöntő házibulik állandó vendége a leveles tésztába göngyölt virsli, hiszen finom, laktató, ráadásul gyorsan megvan. Idén lőttek a nagy családi és baráti összejöveteknek, de ezt a bulikaját akár magatoknak is gyors összedobhatjátok, és bár a virsli finoman szólva sem egészséges étel, néha-napján azért eleszegethetünk belőle egy-két falatot. A lényeg, hogy amennyire lehet, inkább a jobb minőségű verzióból készítsük.
Ha szükséges, a leveles tésztát felengedjük szobahőmérsékleten, majd kinyújtjuk lisztezett felületen három-öt milliméteresre, és éles késsel három centi széles csíkokra vágjuk.
Ízlés szerint megkenjük mustárral és ketchuppal.
A virsliket daraboljuk két részre, és spirál alakban burkoljuk be a tésztacsíkokkal. A végeit szabadon hagyhatjuk, de akár egy kicsit össze is nyomkodhatjuk.
A tekercsek tetejét kenjük meg egy felvert tojással, a tetejükre pedig szórjunk szezám magot.
Tegyük forró sütőbe, és 190 fokon süssük meg körülbelül 15-20 perc alatt.
Amikor a tészta már aranysárga, akkor húzzuk ki a sütőből. Kész is az isteni nasi, jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…
A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…
A professzionális konyhatechnológia egyik legnélkülözhetetlenebb eszköze a rúdmixer, más néven botmixer vagy merülőmixer. Bár első…
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…