Van aki nem szereti az egészséges nassolnivalókat?

Itt a karfiol szezonja és hoztunk nektek egy egészséges ám édes-sós alternatívát, amely igazán ropogós és pikáns köntösbe öltözteti ezt az egészséges zöldségünket!

Sós nasira vágysz akkor ezt az tudatos egészséges alternatívát neked találták ki.  A ragacsos-fűszeres falatok megkímélnek attól, hogy üres kalóriák után nyúlj.

Összetevők 6 személyre:
1 csésze liszt
2 csésze panko zsemlemorzsa
3 nagy tojás, felverve
1 fej karfiol, falatnyi rózsákra vágva
1/3 csésze méz
1/3 csésze szója szósz
2 gerezd fokhagyma, darálva
1 lime leve
1 evőkanál. csili kivonat ha szereted a csípőset
1/4 csésze víz
2 tk. kukoricakeményítő
1/4 c. Szeletelt mogyoróhagyma (lehet kisebb vöröshagyma is)

[ads_row][ads_col col=”cell”]10 perc előkészület[/ads_col][ads_col col=”cell”]25 perc főzés/sütés[/ads_col][ads_col col=”cell”]Összesen 35 perc alatt kész[/ads_col][ads_col col=”cell”]Here some text[/ads_col][/ads_row]

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és béleljünk ki egy nagy tepsit alufóliával.
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet és a karfiolt

Panírozáshoz egy mélyebb tálban rakjunk panko zsemlemorzsát, egy másik tálban pedig, verjük fel a tojásokat 2 evőkanál vizzel. A karfiolt mártsuk felvert tojásba, majd panco morzsába addig amíg mindenhol nem fedi a morzsa a karfiolt.

Tegyük egy előkészített tepsibe, és szórjuk meg bőségesen sóval és borssal.

Süssük aranybarnára és ropogósra, 20-25 percig.

Közben készítsük el a szószt. Egy kis tálban keverjük össze a kukoricakeményítőt és a vizet, amíg a kukoricakeményítő teljesen fel nem oldódik. Félretesszük és, össze keverjük a szójaszószt, a mézet, a fokhagymát, a lime levét és a csili kivonatot egy kis serpenyőben, és közepes lángon összeforraljuk. Majd a forráspontnál minimumra vesszük a hőmérsékletet, és kevergetve, addig főzzük amíg be nem sűrűsödik.
A sült karfiolt a szószba dobjuk. Fontos, hogy a szósz egyenletesen vonja be. Majd tegyük vissza a karfiolt a tepsibe, és süssük még 2 percig.
Díszítsük mogyoróhagymával és azonnal tálalhatjuk is!

Jó étvágyat 🙂

Nyers Marcell
Nyers Marcell

Recent Posts

Miért nem működnek a divatdiéták hosszú távon? – Amit a táplálkozási szakértők tényleg ajánlanak

Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…

7 óra ago

Miért vagyok reggelente fáradt, ha eleget aludtam? – Lehet, hogy nem kávéra van szükséged, hanem vízre

Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…

8 óra ago

Michelin-csillagos élmények egy koppintásra – az Apple Maps új funkciója tényleg megkönnyíti az életünket?

Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…

4 nap ago

Nyomj egy gombot – és máris a nyár közepén vagy!

Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…

5 nap ago

A titok a szószban rejlik – így készül az igazi Kansas City BBQ szósz otthon

Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…

2 hét ago

Mire figyelj, ha éjszaka vagy hajnalban indul a géped?

A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…

2 hét ago