Kép:PARK FEIERBACH, Delish
Van aki nem szereti az egészséges nassolnivalókat?
Itt a karfiol szezonja és hoztunk nektek egy egészséges ám édes-sós alternatívát, amely igazán ropogós és pikáns köntösbe öltözteti ezt az egészséges zöldségünket!
Sós nasira vágysz akkor ezt az tudatos egészséges alternatívát neked találták ki. A ragacsos-fűszeres falatok megkímélnek attól, hogy üres kalóriák után nyúlj.
Összetevők 6 személyre:
1 csésze liszt
2 csésze panko zsemlemorzsa
3 nagy tojás, felverve
1 fej karfiol, falatnyi rózsákra vágva
1/3 csésze méz
1/3 csésze szója szósz
2 gerezd fokhagyma, darálva
1 lime leve
1 evőkanál. csili kivonat ha szereted a csípőset
1/4 csésze víz
2 tk. kukoricakeményítő
1/4 c. Szeletelt mogyoróhagyma (lehet kisebb vöröshagyma is)
[ads_row][ads_col col=”cell”]10 perc előkészület[/ads_col][ads_col col=”cell”]25 perc főzés/sütés[/ads_col][ads_col col=”cell”]Összesen 35 perc alatt kész[/ads_col][ads_col col=”cell”]Here some text[/ads_col][/ads_row]
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és béleljünk ki egy nagy tepsit alufóliával.
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet és a karfiolt
Panírozáshoz egy mélyebb tálban rakjunk panko zsemlemorzsát, egy másik tálban pedig, verjük fel a tojásokat 2 evőkanál vizzel. A karfiolt mártsuk felvert tojásba, majd panco morzsába addig amíg mindenhol nem fedi a morzsa a karfiolt.
Tegyük egy előkészített tepsibe, és szórjuk meg bőségesen sóval és borssal.
Süssük aranybarnára és ropogósra, 20-25 percig.
Közben készítsük el a szószt. Egy kis tálban keverjük össze a kukoricakeményítőt és a vizet, amíg a kukoricakeményítő teljesen fel nem oldódik. Félretesszük és, össze keverjük a szójaszószt, a mézet, a fokhagymát, a lime levét és a csili kivonatot egy kis serpenyőben, és közepes lángon összeforraljuk. Majd a forráspontnál minimumra vesszük a hőmérsékletet, és kevergetve, addig főzzük amíg be nem sűrűsödik.
A sült karfiolt a szószba dobjuk. Fontos, hogy a szósz egyenletesen vonja be. Majd tegyük vissza a karfiolt a tepsibe, és süssük még 2 percig.
Díszítsük mogyoróhagymával és azonnal tálalhatjuk is!
Jó étvágyat 🙂
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…