A krumplipogácsa nevezetű finomságra még jól emlékszünk gyerekkorunkból, ugyanis a nagyszülők gyakorta készítették ezt nekünk.
A krumplipogácsa vagy másnéven krumpli bodak egy egyszerű paraszti étel, amelyet könnyű kivitelezni, ráadásul kevés alapanyag szükségeltetik hozzá. Egykoron faluhelyen nagyon gyakran készíttették, ugyanis a nagy szegénységben is többnyire akad a konyhában liszt és krumpli, ehhez a recepthez pedig szinte csak erre a kettőre van szükség.
Főzzük meg a krumplit héjában, majd ha kihűlt, pucoljuk meg.
Törjük össze egy tálba, sózzuk meg ízlés szerint, adjuk hozzá a zsírt, végül annyi lisztet, amennyit felvesz.
A lényeg, hogy a tésztája könnyen gyúrható, szép, sima legyen.
Nyújtsuk ki lisztezett felületen és szaggassunk belőle pogácsaszaggatóval kerek formákat.
Az így maradt tésztát érdemes újra összegyúrni, kinyújtani, szaggatni, és ezt addig csinálni, amíg van belőle.
Melegítsünk fel zsírt egy serpenyőben és süssük ki a krumplipogácsákat.
Fogyasztható magában, sósan, fokhagymás tejföllel, porcukorral, de akár lekvárral is.
Recept forrása: Origo
[sc name=”facebook” ]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…