Forrás: Hunorganic
A krumplipogácsa nevezetű finomságra még jól emlékszünk gyerekkorunkból, ugyanis a nagyszülők gyakorta készítették ezt nekünk.
A krumplipogácsa vagy másnéven krumpli bodak egy egyszerű paraszti étel, amelyet könnyű kivitelezni, ráadásul kevés alapanyag szükségeltetik hozzá. Egykoron faluhelyen nagyon gyakran készíttették, ugyanis a nagy szegénységben is többnyire akad a konyhában liszt és krumpli, ehhez a recepthez pedig szinte csak erre a kettőre van szükség.
Főzzük meg a krumplit héjában, majd ha kihűlt, pucoljuk meg.
Törjük össze egy tálba, sózzuk meg ízlés szerint, adjuk hozzá a zsírt, végül annyi lisztet, amennyit felvesz.
A lényeg, hogy a tésztája könnyen gyúrható, szép, sima legyen.
Nyújtsuk ki lisztezett felületen és szaggassunk belőle pogácsaszaggatóval kerek formákat.
Az így maradt tésztát érdemes újra összegyúrni, kinyújtani, szaggatni, és ezt addig csinálni, amíg van belőle.
Melegítsünk fel zsírt egy serpenyőben és süssük ki a krumplipogácsákat.
Fogyasztható magában, sósan, fokhagymás tejföllel, porcukorral, de akár lekvárral is.
Recept forrása: Origo
[sc name=”facebook” ]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…