parasztreggeli
Forrás: Cookpad

A parasztreggeli remek megoldás, ha hosszú program van kilátásban, és bőségesen fel akarunk tankolni kalóriával az egész napra. 

Főleg akkor szoktuk készíteni, amikor valami fárasztó egésznapos programnak nézünk elébe, és lehet, hogy csak este lesz majd lehetőségünk újra enni. Bár az étel eredetére hiába kerestünk, nem bukkantunk rá, minden bizonnyal a vidéki nosztalgia nevében születhetett az étel elnevezése.

Mindez tulajdonképpen mindegy is, hiszen a lényegen nem változtat: a szalonnás, hagymás, kolbászos, krumplis parasztreggeli (még ha nem is hivatalosan), de igazi hungarikum, ami egy fokkal sem könnyedebb, mint a britek kedvenc reggelije.

parasztreggeli | Vájling.hu  - Az élet minden pillanatához
Húsmentesen is készíthetjük Forrás Cookpad

Hozzávalók

  • 1 ujjnyi vastag, jó minőségű szalonna
  • 2 db burgonya
  • 1 fej hagyma
  • 1 db tv. paprika
  • 2 db tojás
  • bors

A szalonnát gyufaszálnyi csíkokra vágjuk, és egy öntöttvas serpenyőben pirosra sütjük.
A burgonyát meghámozunk és hajszálvékony karikákra szeleteljük. Rátesszük a szalonna zsírjára, picit megsózzuk, és fedő alatt lassú tűzön sütni kezdjük. Közben a hagymát és a paprikát kettévágjuk, és vékony csíkokra metéljük.

Rátesszük a krumplikarikákra, megsózzuk, és fedő alatt tovább pároljuk. Amikor már minden hozzávaló puha, egyenletesen ráöntünk 2 tojást, amit előtte megsózunk, és villával felverünk. Fedő nélkül addig sütjük, amíg a tojás megdermed.

Tányérra csúsztatva tálaljuk.

Recept forrása: Femina

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: