A pizza szerintünk mindenki kedvence, hasonlóan a pizzás csigához. Az biztos, hogyha ezt visszük vendégségbe, akkor sohasem tudunk eleget készíteni belőle.
A kakaós és a pizzás csiga tulajdonképpen csak formájukban és nevükben hasonlít egymásra. Viszonylag hamar elkészíthető, és isteni a tésztája, a végeredményéért pedig odavan mindenki. Készíthetünk hozzá valamilyen salátát, így pedig gyakorlatilag már egy komplett fogás válik belőle.
Mutatjuk, hogyan készítheted el.
Hozzávalók
- 3 dkg élesztő
- 1 ek kristálycukor
- 2,5 dl langyos víz
- 1 tk só
- 40 dkg liszt
- 2 ek olaj
- A töltelékhez:
- pizzakrém
- sonka (vagy más felvágott)
- sajt
Az élesztőt egy csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk. A sóval elkevert lisztet egy nagyobb tálba öntjük, a közepébe mélyedést vájunk, beleöntjük a felfutott élesztőt, és elkezdjük összegyúrni. Hozzáadjuk az olajat, a maradék cukrot, és simára dolgozzuk a tésztát. Meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.
Ha a tészta megkelt, akkor egy lisztezett felületre helyezzük, átnyújtjuk, kb. fél centi vastagságúra kinyújtjuk. Megkenjük pizzakrémmel, rászórjuk a felkockázott sonkát, majd a reszelt sajtot, és feltekerjük. 1,5-2 cm vastag szeleteket vágunk belőle, azután sütőpapírral borított tesibe sorakoztatjuk a lefektetett csigákat. (kb. 20-22 db lesz belőle).
200 fokra előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt kész is. Jó étvágyat kívánunk hozzá.