Aki szeretné a hortobágyi palacsintát, de nem rajong azért a savanykás, paprikás öntetért, amivel le szokták önteni, annak a húsos rántott palacsinta tökéletes választás.
Néhanapján az étlapokon is találkozhatunk ezzel az étellel, amivel érdemes kissé szkeptikusnak lennünk, ugyanis előfordulhat, hogy a visszamaradt pörköltből vagy visszaküldött ételekből készítik el – tisztelet a kivételnek!
Bár első ránézésre elég macerásnak tűnik a húsos rántott palacsinta elkészítése, lényegében nem az, csupán egy-két apróságra kell odafigyelnünk.
A palacsinta hozzávalóit egy nagy tálban simára keverjük, majd kb. 30 percet hagyjuk pihentetni. Ezt követően egy teflon serpenyőben egyenként kisütjük mindet.
A felaprított hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst, és azt is megpirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint, majd adunk hozzá pirospaprikát, oregánót és majorannát. Addig pirítjuk, amíg elfőtte a levét, majd lehúzzuk a tűzről, és megvárjuk, hogy kihűljön.
A palacsintákat megtöltjük a töltelékkel, és a szélüket behajtva feltekerjük. A szokásos módon bepanírozzuk: lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró olajban szépen kisütjük.
[sc name=”facebook” ]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…