A tarhonya leves remek választás azoknak, akik szeretik a magyaros ételeket, ám mégsem fogyasztanak húst. Természetesen nem csak vegetáriánusoknak kitűnő választás, húsevőknek is ízletes és tartalmas leves. 

A tarhonyából – ami gyakorlatilag nem más, mint egy reszelt tészta, amely szárítva sokáig eláll – paraszti, laktató ételeket lehet készíteni. Az Alföldön terjedt el a leginkább, különösen az aratás időszakában fogyasztottak belőle sokat, ugyanis az asszonyok gyakran főztek tarhonyalevest, hogy tartalmas ételt tudjanak vinni a földeken dolgozóknak.

A leves ízvilágban nagyon hasonlít egy másik tipikus menzás ételhez, a lebbencsleveshez. Ha gluténmenetesen szeretnénk készíteni az is lehetséges, ugyanis már gluténmentes tarhonyát is kapni a nagyobb közértékben.

Hozzávalók

Pirítsuk zsemleszínűre a forró zsíron a tarhonyát. Az apróra vágott hagymát is beletesszük, picit pirítjuk, megszórjuk paprikával, és felengedjük vízzel.

Hozzáadjuk a megpucolt, karikára vágott burgonyát, és lassan puhára fűzzük. A végén vágott petrezselyemmel megszórjuk, tálaláskor díszíthetjük csövespaprikával.

Jó étvágyat!

Borítókép forrása: Pinterest

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: