A tarhonya leves remek választás azoknak, akik szeretik a magyaros ételeket, ám mégsem fogyasztanak húst. Természetesen nem csak vegetáriánusoknak kitűnő választás, húsevőknek is ízletes és tartalmas leves.
A tarhonyából – ami gyakorlatilag nem más, mint egy reszelt tészta, amely szárítva sokáig eláll – paraszti, laktató ételeket lehet készíteni. Az Alföldön terjedt el a leginkább, különösen az aratás időszakában fogyasztottak belőle sokat, ugyanis az asszonyok gyakran főztek tarhonyalevest, hogy tartalmas ételt tudjanak vinni a földeken dolgozóknak.
A leves ízvilágban nagyon hasonlít egy másik tipikus menzás ételhez, a lebbencsleveshez. Ha gluténmenetesen szeretnénk készíteni az is lehetséges, ugyanis már gluténmentes tarhonyát is kapni a nagyobb közértékben.
Pirítsuk zsemleszínűre a forró zsíron a tarhonyát. Az apróra vágott hagymát is beletesszük, picit pirítjuk, megszórjuk paprikával, és felengedjük vízzel.
Hozzáadjuk a megpucolt, karikára vágott burgonyát, és lassan puhára fűzzük. A végén vágott petrezselyemmel megszórjuk, tálaláskor díszíthetjük csövespaprikával.
Jó étvágyat!
Borítókép forrása: Pinterest
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…