A tarhonya leves remek választás azoknak, akik szeretik a magyaros ételeket, ám mégsem fogyasztanak húst. Természetesen nem csak vegetáriánusoknak kitűnő választás, húsevőknek is ízletes és tartalmas leves.
A tarhonyából – ami gyakorlatilag nem más, mint egy reszelt tészta, amely szárítva sokáig eláll – paraszti, laktató ételeket lehet készíteni. Az Alföldön terjedt el a leginkább, különösen az aratás időszakában fogyasztottak belőle sokat, ugyanis az asszonyok gyakran főztek tarhonyalevest, hogy tartalmas ételt tudjanak vinni a földeken dolgozóknak.
A leves ízvilágban nagyon hasonlít egy másik tipikus menzás ételhez, a lebbencsleveshez. Ha gluténmenetesen szeretnénk készíteni az is lehetséges, ugyanis már gluténmentes tarhonyát is kapni a nagyobb közértékben.
Pirítsuk zsemleszínűre a forró zsíron a tarhonyát. Az apróra vágott hagymát is beletesszük, picit pirítjuk, megszórjuk paprikával, és felengedjük vízzel.
Hozzáadjuk a megpucolt, karikára vágott burgonyát, és lassan puhára fűzzük. A végén vágott petrezselyemmel megszórjuk, tálaláskor díszíthetjük csövespaprikával.
Jó étvágyat!
Borítókép forrása: Pinterest
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…