Talán még emlékeztek azokra a retró melegszendvicsekre, a ’80-as ’90-es évek kedvelt vacsorájára, amelynek elkészítéséhez semmiféle bonyolult konyhai hadműveletre nem volt szükség. Ez a hagyományos finomság még ma is működik, ezért is szedtük elő a receptjét a fiókból. 

A retró melegszendvics vendégvárónak is szuper ötlet, hétköznaponként pedig az egyik legjobb gyors vacsoratipp, amelyet a gyerekek is imádnak.

Ha tehát túl fáradtak vagyunk, hogy hosszú perceket szobrozzunk a konyhában, akkor jöhet a melegszendvics, amelynek millió változata létezik: ha például diétásabbat szeretnénk, és a szénhidrátokból ennénk kevesebbet, készítsük olaszosan, cukkinialappal, ha pedig igazán lakatóra vágyunk, akkor pakoljuk meg minden jóval, amit csak a hűtőben találunk.

Mi nagyon autentikusak maradtunk, és a melegszendvics mellé forró gyümölcsteát készítettünk.

Hozzávalók

  • 15 dkg sonka
  • 1 közepes  lilahagyma
  • 3 dkg vaj
  • 1 dl tejföl
  • 1 teáskanál mustár
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 15 dkg sajt
  • 4 szelet kenyér

A sonkát apróra vágjuk, a lilahagymát szintén.

Összekeverjük, hozzáadjuk a tejfölt és a mustárt, sózzuk, borsozzuk, kikeverjük.

A sajtot lereszeljük, a kenyérszeleteket megkenjük a krémmel, vastagon megszórjuk sajttal, és pár perc alatt készre sütjük.

Ketchuppal még finomabb a melegszendvics.

Borítókép forrása: Mindmegette

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: