Talán még emlékeztek azokra a retró melegszendvicsekre, a ’80-as ’90-es évek kedvelt vacsorájára, amelynek elkészítéséhez semmiféle bonyolult konyhai hadműveletre nem volt szükség. Ez a hagyományos finomság még ma is működik, ezért is szedtük elő a receptjét a fiókból.
A retró melegszendvics vendégvárónak is szuper ötlet, hétköznaponként pedig az egyik legjobb gyors vacsoratipp, amelyet a gyerekek is imádnak.
Ha tehát túl fáradtak vagyunk, hogy hosszú perceket szobrozzunk a konyhában, akkor jöhet a melegszendvics, amelynek millió változata létezik: ha például diétásabbat szeretnénk, és a szénhidrátokból ennénk kevesebbet, készítsük olaszosan, cukkinialappal, ha pedig igazán lakatóra vágyunk, akkor pakoljuk meg minden jóval, amit csak a hűtőben találunk.
Mi nagyon autentikusak maradtunk, és a melegszendvics mellé forró gyümölcsteát készítettünk.
Hozzávalók
- 15 dkg sonka
- 1 közepes lilahagyma
- 3 dkg vaj
- 1 dl tejföl
- 1 teáskanál mustár
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 15 dkg sajt
- 4 szelet kenyér
A sonkát apróra vágjuk, a lilahagymát szintén.
Összekeverjük, hozzáadjuk a tejfölt és a mustárt, sózzuk, borsozzuk, kikeverjük.
A sajtot lereszeljük, a kenyérszeleteket megkenjük a krémmel, vastagon megszórjuk sajttal, és pár perc alatt készre sütjük.
Ketchuppal még finomabb a melegszendvics.
Borítókép forrása: Mindmegette