Ma már retrónak számít, de a mi gyerekkorunknak megvolt a maga igazi büfés szendvicse. Turista szalámis, tojáskarikás rajta egy kis piros arannyal.
Régen a szilveszter elmaradhatatlan kelléke volt, de az iskola büfék, a szülinapi zsúrok és a házibuliknak is elmaradhatatlan kelléke volt a retro szendvics. Szerintünk Húsvétra is ideális, természetesen fel is turbózhatjuk, de fontos, hogy megtartsuk a régi hangulatot és az ízeket.
Bár manapság már mindenféle fancy falatok kerülhetnek a hidegtálakra, de szerintünk a retro szendvicsnek még mindig az asztalon a helyük. Mutatjuk, mi hogyan készítjük.
A kenyereket szép alaposan megkenjük margarinnal (itt igyekezzünk azért a jó minőségűt választani), majd jöhet rá a szalámi, a főtt tojás, a savanyú uborka, a reszelt sajt, na és az elmaradhatatlan pirosarany!
Kép forrása: cookpad.com
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…