Ez az az étel amit szerintem mindenki imád! Minden egyes alkalommal amikor megtudom, hogy eme isteni, sertésből készül majd az ebéd a fejemben mindig az a kép ugrik be, amikor ebéd közben hallom a cuppogó hangokat, hiszen ki az ujjait, ki pedig a csontot szopogatja mosolyogva. Most hoztam nektek egy pácolt sertés oldalas receptet amely után garantálom, hogy mind a tíz ujjatok megfogjátok nyalni!
Elkészítés:
Készítsük el a pácot, amivel majd mind egyes oldalast jól bevonunk bevonjuk.
A pác elkészítése:
Keverjük össze a mustárt, a paradicsompürét, a mézet, az olíva olajat és a balzsam ecetet, amit sóval, borssal és ízlés szerint csiliörleménnyel, vagy egy kis erős nemes paprikával fűszerezünk .
Az oldalasokat megmossuk, sóval és borssal ízesítjük. Ezt követően minden egyes húst bevonunk a páclénkkel, és berakjuk a hűtőbe 4 órára, hogy magába szívja az ízeket.
Előkészítheted előző este is, és akkor még zamatosabb lesz majd a végeredmény. Pihentetés, azaz pácolás után helyezd a húsokat egy tepsibe és takard le alufóliával. Ezután 190 fokon 1,5- 2 órán át készre sütjük. Az utolsó 20 percben vegyük le a fóliát, hogy a hús kellően megpiruljon.
Jó étvágyat kívánunk!