Sertés oldalas pácban

Ez az az étel amit szerintem mindenki imád! Minden egyes alkalommal amikor megtudom, hogy eme isteni, sertésből készül majd az ebéd a fejemben mindig az a kép ugrik be, amikor ebéd közben hallom a cuppogó hangokat, hiszen ki az ujjait, ki pedig a csontot szopogatja mosolyogva. Most hoztam nektek egy pácolt sertés oldalas receptet amely után garantálom, hogy mind a tíz ujjatok megfogjátok nyalni!

Hozzávalók:
1 kg sertésoldalas
15 dkg paradicsompüré
2 evőkanál mustár
5 evőkanál méz
1 evőkanál balzsam ecet
2 evőkanál olíva olaj
kevés csilipehely
só, bors

Elkészítés:
Készítsük el a pácot, amivel majd mind egyes oldalast jól bevonunk bevonjuk.

A pác elkészítése:
Keverjük össze a mustárt, a paradicsompürét, a mézet, az olíva olajat és a balzsam ecetet, amit sóval, borssal és ízlés szerint csiliörleménnyel, vagy egy kis erős nemes paprikával fűszerezünk .
Az oldalasokat megmossuk, sóval és borssal ízesítjük. Ezt követően minden egyes húst bevonunk a páclénkkel, és berakjuk a hűtőbe 4 órára, hogy magába szívja az ízeket.

Előkészítheted előző este is, és akkor még zamatosabb lesz majd a végeredmény. Pihentetés, azaz pácolás után helyezd a húsokat egy tepsibe és takard le alufóliával. Ezután 190 fokon 1,5- 2 órán át készre sütjük. Az utolsó 20 percben vegyük le a fóliát, hogy a hús kellően megpiruljon.

Krumplipürével vagy friss ropogós kenyérrel tálaljuk!

Jó étvágyat kívánunk!
Nyers Marcell
Nyers Marcell

Recent Posts

Miért nem működnek a divatdiéták hosszú távon? – Amit a táplálkozási szakértők tényleg ajánlanak

Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…

1 nap ago

Miért vagyok reggelente fáradt, ha eleget aludtam? – Lehet, hogy nem kávéra van szükséged, hanem vízre

Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…

1 nap ago

Michelin-csillagos élmények egy koppintásra – az Apple Maps új funkciója tényleg megkönnyíti az életünket?

Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…

5 nap ago

Nyomj egy gombot – és máris a nyár közepén vagy!

Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…

6 nap ago

A titok a szószban rejlik – így készül az igazi Kansas City BBQ szósz otthon

Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…

2 hét ago

Mire figyelj, ha éjszaka vagy hajnalban indul a géped?

A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…

2 hét ago