Sertés oldalas pácban

Ez az az étel amit szerintem mindenki imád! Minden egyes alkalommal amikor megtudom, hogy eme isteni, sertésből készül majd az ebéd a fejemben mindig az a kép ugrik be, amikor ebéd közben hallom a cuppogó hangokat, hiszen ki az ujjait, ki pedig a csontot szopogatja mosolyogva. Most hoztam nektek egy pácolt sertés oldalas receptet amely után garantálom, hogy mind a tíz ujjatok megfogjátok nyalni!

Hozzávalók:
1 kg sertésoldalas
15 dkg paradicsompüré
2 evőkanál mustár
5 evőkanál méz
1 evőkanál balzsam ecet
2 evőkanál olíva olaj
kevés csilipehely
só, bors

Elkészítés:
Készítsük el a pácot, amivel majd mind egyes oldalast jól bevonunk bevonjuk.

A pác elkészítése:
Keverjük össze a mustárt, a paradicsompürét, a mézet, az olíva olajat és a balzsam ecetet, amit sóval, borssal és ízlés szerint csiliörleménnyel, vagy egy kis erős nemes paprikával fűszerezünk .
Az oldalasokat megmossuk, sóval és borssal ízesítjük. Ezt követően minden egyes húst bevonunk a páclénkkel, és berakjuk a hűtőbe 4 órára, hogy magába szívja az ízeket.

Előkészítheted előző este is, és akkor még zamatosabb lesz majd a végeredmény. Pihentetés, azaz pácolás után helyezd a húsokat egy tepsibe és takard le alufóliával. Ezután 190 fokon 1,5- 2 órán át készre sütjük. Az utolsó 20 percben vegyük le a fóliát, hogy a hús kellően megpiruljon.

Krumplipürével vagy friss ropogós kenyérrel tálaljuk!

Jó étvágyat kívánunk!
Nyers Marcell

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

1 nap ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

5 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

5 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

5 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

5 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

6 nap ago