Sloppy Joe, avagy így készítik az amerikaiak a húsos ragut

A Sloppy Joe az amerikaiak kedvenc húsos raguja, amelyet előszeretettel pakolnak burgerbe vagy szendvicsbe. Igazán laktató, szaftos és a hamburgerimádóknak szuper alternatíva!

Ha igazi húsimádó vagy, akkor mindenképpen próbáld ki a Sloppy Joe-t, amely az 1930-as évek Amerikájában látott napvilágot. A finom ragu atyja egy Joe nevű szakács volt, akinek hála a gazdag és húsos szendvics már a ’40-es években nagy népszerűségre tett szert a tengerentúlon. A sloppy azaz lucskos elnevezés a különösen szaftos húsragura utal.

A hagyományos hamburgerpogácsával ellentétben nem szükséges frissen készíteni, így tökéletes fast food vált belőle. Az eredeti verzió darált marhahússal és paradicsomszósszal készül, húsos kaliforniai paprikával, de létezik pulykából készült változat is.

Olvadós sajttal és csemegeuborkával megspékelve lesz igazi a bucink, de egy kis csili és Worcestershire-szósz is feldobja az összhatást.

Hozzávalók

Hozzávalók:

  • 60 dkg darált marhahús
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 konzerv darabolt paradicsom
  • 1 kaliforniai paprika
  • kevés csilipehely
  • 2 evőkanál Worcestershire-szósz
  • só, bors

Valamint:

  • hamburgerbuci
  • szeletelt sajt
  • csemege uborka

A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk és finomra vágjuk, a kaliforniai paprikát kicsumázzuk és apróra kockázzuk. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, rádobjuk a hagymát és a fokhagymát, üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst, és addig pároljuk kevergetve, míg darabosra, morzsásra fő. Hozzáadjuk a paprikát, majd pár perc múlva a darabolt paradicsomot a levével együtt, sózzuk, borsozzuk, Worcestershire szósszal és ízlés szerint csilivel fűszerezzük, átkeverjük, és fedő alatt, gyenge tűzön 20 percig főzzük.

A sűrű húsragut félbevágott hamburgerbuciba halmozzuk, szeletelt sajtot és csemege uborkát teszünk rá, befedjük a bucik tetejével, és ízlés szerint sült krumplival és salátával fogyasztjuk.

Éva Benke
Éva Benke

Recent Posts

Miért nem működnek a divatdiéták hosszú távon? – Amit a táplálkozási szakértők tényleg ajánlanak

Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…

21 óra ago

Miért vagyok reggelente fáradt, ha eleget aludtam? – Lehet, hogy nem kávéra van szükséged, hanem vízre

Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…

22 óra ago

Michelin-csillagos élmények egy koppintásra – az Apple Maps új funkciója tényleg megkönnyíti az életünket?

Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…

5 nap ago

Nyomj egy gombot – és máris a nyár közepén vagy!

Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…

6 nap ago

A titok a szószban rejlik – így készül az igazi Kansas City BBQ szósz otthon

Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…

2 hét ago

Mire figyelj, ha éjszaka vagy hajnalban indul a géped?

A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…

2 hét ago