sloppy joe

A Sloppy Joe az amerikaiak kedvenc húsos raguja, amelyet előszeretettel pakolnak burgerbe vagy szendvicsbe. Igazán laktató, szaftos és a hamburgerimádóknak szuper alternatíva!

Ha igazi húsimádó vagy, akkor mindenképpen próbáld ki a Sloppy Joe-t, amely az 1930-as évek Amerikájában látott napvilágot. A finom ragu atyja egy Joe nevű szakács volt, akinek hála a gazdag és húsos szendvics már a ’40-es években nagy népszerűségre tett szert a tengerentúlon. A sloppy azaz lucskos elnevezés a különösen szaftos húsragura utal.

A hagyományos hamburgerpogácsával ellentétben nem szükséges frissen készíteni, így tökéletes fast food vált belőle. Az eredeti verzió darált marhahússal és paradicsomszósszal készül, húsos kaliforniai paprikával, de létezik pulykából készült változat is.

Olvadós sajttal és csemegeuborkával megspékelve lesz igazi a bucink, de egy kis csili és Worcestershire-szósz is feldobja az összhatást.

Hozzávalók

Hozzávalók:

  • 60 dkg darált marhahús
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 konzerv darabolt paradicsom
  • 1 kaliforniai paprika
  • kevés csilipehely
  • 2 evőkanál Worcestershire-szósz
  • só, bors

Valamint:

  • hamburgerbuci
  • szeletelt sajt
  • csemege uborka

A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk és finomra vágjuk, a kaliforniai paprikát kicsumázzuk és apróra kockázzuk. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, rádobjuk a hagymát és a fokhagymát, üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst, és addig pároljuk kevergetve, míg darabosra, morzsásra fő. Hozzáadjuk a paprikát, majd pár perc múlva a darabolt paradicsomot a levével együtt, sózzuk, borsozzuk, Worcestershire szósszal és ízlés szerint csilivel fűszerezzük, átkeverjük, és fedő alatt, gyenge tűzön 20 percig főzzük.

A sűrű húsragut félbevágott hamburgerbuciba halmozzuk, szeletelt sajtot és csemege uborkát teszünk rá, befedjük a bucik tetejével, és ízlés szerint sült krumplival és salátával fogyasztjuk.