tojással-töltött-zsemle
Fotó: DrinksFeed

Imádjuk a gyors és egyszerű, a maga nemében mégis komplex ételeket: a tojással és paradicsommal töltött sütőben készült zsemle például pont ilyen, amely amellett, hogy laktató, még arra is jó, hogy a szikkadt pékárút megmentsük a kukától. 

Mi többnyire azokban a receptekben hiszünk, amelyek egyszerű összetevőkből állnak, ám egy kis kreativitással egészen újszerű ételeket alkothatunk belőlük. A tojásos ételek pedig pláne kedvenceink, és bár a sima tükörtojással sincs semmi probléma, a tojással töltött zsemle jóval extrább fogás, amely amellett, hogy reggelire is bőséges, még ebédként is megállja a helyét.

tojással-töltött-zsemle | Vájling.hu  - Az élet minden pillanatához
Fotó Recippezazz

Hozzávalók

4 db zsemle
80 g vaj (olvasztott)
80 g vörös cheddar sajt
8 szelet szalonna, bacon (nyers)
2 közepes paradicsom
1 marék petrezselyemzöld
4 db tojás (közepes, “M”-es méretű)

Először a zsemlét leskalpoljuk, majd alaposan kicsipkedjük a zsemle belsejét, arra ugyanis nem lesz szükségünk.

Egy evőkanál olvasztott vajat locsolunk a peremére és a belsejébe, majd megszórjuk a cheddar sajt 3/4-ed részével.

Erre jöhet az előre kisütött bacon, majd egy nagyobb cikkely paradicsom és az apróra vágott petrezselyem.

Alaposan nyomkodjuk bele a zsemlébe, majd üssünk bele egy egész tojást.
Ezt követően szórjuk rá a maradék sajtot, és a megmaradt petrezselymet.
Tegyük alufóliára és csomagoljuk őket körbe.
180 C-os sütőben légkeverés nélkül 20 perc alatt el is készülnek.

Jó étvágyat kívánunk hozzá.

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: