Bundáskenyeret mindenki evett már, de kóstoltátok-e már a sajttal-sonkával megspékelt variációt? A töltelék természetesen rád van bízva, a töltött bundáskenyér kis átalakítással ráadásul emeletes szendviccsé is átformálható.
A hagyományos bundáskenyér sokak listáján a legkedvencebb reggelik előkelő helyén szerepel. Nem is csoda, hiszen kevés hozzávalóból, olcsón, finom reggelit rittyenthetük, ráadásul a megmaradt, kicsit megszikkadt kenyérbe is új életet lehelhetünk, ha bundáskenyérként születik újjá. A még meleg bundáskenyérre is reszelhetünk sajtot, tálalhatunk mellé friss paradicsomos és paprikát.
Most a bundáskenyér deluxe változatát, a töltött bundáskenyeret mutatjuk meg Nektek. Ez egy feltúrbozott verzió, sajttal és sonkával spékeltük meg, és ezzel mennyei szintre emeltük a reggelizés élményét.
A tojásokat üsd egy mélyebb tányérba vagy tálba. Villával verd fel habosra, öntsd hozzá a tejet, szórd meg sóval, borssal, és rakd bele a zúzott fokhagymát. Két kenyérszelet közé pakolj sonkát és sajtot, az így kapott szendvicseket vágd félbe. Arra ügyelj, hogy a kenyérből ne lógjon ki se a sonka, se a sajt. Forgasd meg a szendvicseket jól a tojásban. Kicsit maradhatnak is benne a kenyerek. Forró olajban mindkét oldalukat süsd aranybarnára. A fordításnál légy óvatos! Papírtörlőn csepegtesd le a felesleges olajat, és melegen tálald. Ha biztosra akarsz menni, a kenyereket tűzd meg fogvájóval!
Borítókép forrás: Youtube
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…