Bundáskenyeret mindenki evett már, de kóstoltátok-e már a sajttal-sonkával megspékelt variációt? A töltelék természetesen rád van bízva, a töltött bundáskenyér kis átalakítással ráadásul emeletes szendviccsé is átformálható.
A hagyományos bundáskenyér sokak listáján a legkedvencebb reggelik előkelő helyén szerepel. Nem is csoda, hiszen kevés hozzávalóból, olcsón, finom reggelit rittyenthetük, ráadásul a megmaradt, kicsit megszikkadt kenyérbe is új életet lehelhetünk, ha bundáskenyérként születik újjá. A még meleg bundáskenyérre is reszelhetünk sajtot, tálalhatunk mellé friss paradicsomos és paprikát.
Most a bundáskenyér deluxe változatát, a töltött bundáskenyeret mutatjuk meg Nektek. Ez egy feltúrbozott verzió, sajttal és sonkával spékeltük meg, és ezzel mennyei szintre emeltük a reggelizés élményét.
A tojásokat üsd egy mélyebb tányérba vagy tálba. Villával verd fel habosra, öntsd hozzá a tejet, szórd meg sóval, borssal, és rakd bele a zúzott fokhagymát. Két kenyérszelet közé pakolj sonkát és sajtot, az így kapott szendvicseket vágd félbe. Arra ügyelj, hogy a kenyérből ne lógjon ki se a sonka, se a sajt. Forgasd meg a szendvicseket jól a tojásban. Kicsit maradhatnak is benne a kenyerek. Forró olajban mindkét oldalukat süsd aranybarnára. A fordításnál légy óvatos! Papírtörlőn csepegtesd le a felesleges olajat, és melegen tálald. Ha biztosra akarsz menni, a kenyereket tűzd meg fogvájóval!
Borítókép forrás: Youtube
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…