Bár a zöldségfasírtokért egyenesen odavagyunk, van egy olyan húsos verzió, aminek nagyon nehezen tudunk nemet mondani: a zabpelyhes pulykafasírt különösen finom, ha sütőben készítjük, így elkerülhetjük vele, hogy túl nehéz és olajos legyen.
Bár többnyire a zöldségből készült fasírtok pártján állunk, a zabpelyhes pulykafasírt illatának sosem tudunk ellenállni, amely ideális választás, ha szeretjük a hagyományos fogásokat, ám egy kissé diétásabb verzióra vágyunk.
A fasírt egyébként az egyik leggyakrabban fogyasztott magyar húsféleség, ami finom krumplihoz, főzelékekhez, de önmagában majszolva is. Ha a hagyományos vonalat túl nehéznek találjuk érdemes szétnézni a reform-receptek háza táján is, ugyanis nagyon sok finom és egészséges fasírt-receptre is rábukkanni az interneten.
Hozzávalók
130 g zabpehely
1 ek sült csirke fűszersó
1 fej közepes hagyma
szükség szerint olívaolaj
1 tojás
A darált pulykahúst összekeverjük a zabpehellyel és a fűszersóval. Hagyjuk pihenni, míg kisütjük hozzá a hagymát.
A hagymát apró kockára vágom és olívaolajon szépen üvegesre párolom.
Hozzákeverjük a húshoz, majd hozzáütjük a tojást is, és az egészet alaposan összedolgozzuk.
Kis lapos pogácsákat formázunk belőle, kb. 18-20 darabot, majd előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül 30 perc alatt megsütjük.
Zöld salátához vagy tortillába is nagyon finom, de akár hamburgerbe is rakhatjuk.
[sc name=”facebook” ]