Fotó: Tesco
A hókifli nagyon praktikus karácsonyi sütemény, hiszen napokkal, sőt akár hetekkel az ünnepek előtt összedobhatjuk, akkor sem fog kiszáradni.
A hókifli az a függőséget okozó sütemény, amit egyszerűen nem lehet abbahagyni: a diós belső, az omlós tészta és a vaníliás porcukor tökéletes elegye, ami annál finomabb lesz, minél több napot hagyjuk állni. Ez kevés sütinél van így, de a hókiflinél tényleg halmozottan működik.
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és annyi tejfölt teszünk hozzá, hogy puha tésztát kapjunk belőle.
A tésztát kb. 2 mm vastagságúra kinyújtjuk, és egy 6 cm-es átmérőjű pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk.
A darált diót a reszelt citromhéjjal, a cukorral és 2-3 evőkanál tejföllel (vagy tejjel) elkeverjük.
A körök egyik felére kanalazzuk a tölteléket (diósat és lekvárosat), majd a körök másik felét ráhajtjuk, és a széleket szépen összenyomkodjuk, vigyázzunk hogy ki ne szakadjon. Erre a célra tökéletesen megfelel egy villa.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a kifliket, és 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk 20-22 percre.
Ha megsült, még forrón a vaníliás cukorral elkevert porcukorba forgatjuk őket.
[sc name=”facebook” ]
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…
Egy intenzív edzés után természetes, hogy szervezetünk fáradt, izmaink, ízületeink pedig regenerációra szorulnak. Sportolóként vagy…